Speciale Jack Daniel’s-fles eert legendarische bar

Het whiskymerk Jack Daniel’s brengt een speciale fles uit ter ere van de 120ste verjaardag legendarische White Rabbit Saloon.

Het alombekende whiskymerk Jack Daniel’s lanceert een limited edition naar aanleiding van de 120ste verjaardag van de White Rabbit Saloon. De inhoud van de fles is originele Old No. 7, maar dan met een alcoholpercentage van 43%.

Geschiedenis

In 1892 opende de Amerikaan Jack Daniel twee bars in Lynchburg, in de staat Tennessee, thuishaven van zijn befaamde distilleerderij. Hij was meteen de eerste distilleerder die werd ingeschreven in het handelsregister van de VS. Beide bars kregen een kleurrijke naam: de Red Dog en de White Rabbit, de meeste memorabele van de twee.

De White Rabbit Saloon was voorzien van het modernste comfort zoals een kamerlange toog met koperen voetrust, spuwbakken en elektrisch aangedreven ventilatoren en lokte whiskyliefhebbers van her en der. Hier werd de allereerste Jack Daniel’s Tennessee whiskey geserveerd.

In 1909, jaar van de drooglegging, kwam er ook een einde aan het succes van de bar. Sindsdien kwam er enkel nog verse limonade aan de pas. Inmiddels werden de bars op het dorpsplein van Lynchburg vervangen door souvenier- en andere winkels.

Limited edition
Als eerbetoon aan ’s werelds eerste bar die Jack Daniel’s verkocht, wordt wereldwijd een fles in een beperkte oplage uitgebracht. Een collector’s item dus.

In België zullen 2.500 exemplaren beschikbaar zijn bij Delhaize vanaf september aan 22,99 €. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content