Spaghetti met venkel, steelkappertjes en parmezaan

Elke Lahousse
Elke Lahousse Journalist voor Knack Weekend
Voor 2 personen
  • 2 kleine venkels
  • 250 g spaghetti
  • 1 handvol verse steelkappertjes
  • 1 citroen
  • 50 g parmezaan
  • olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Snijd de venkel in fijne plakjes en roerbak de stukjes een kwartier in ruim wat olijfolie, tot de venkel zacht is.
  2. Spoel de kappertjes even af onder water, om azijnsmaak te vermijden. Halveer ze en voeg ze bij de venkel. Kook intussen de spaghetti al dente.
  3. Was de citroen en rasp een stukje schil van de vrucht over de venkel. Voeg nog een beetje citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Roer vervolgens de spaghetti onder de venkel met kappertjes. Voeg nog wat olijfolie toe. Dien op met geraspte parmezaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content