Spaghetti met venkel, steelkappertjes en parmezaanse kaas

7016313
Elke Lahousse
Elke Lahousse Journalist voor Knack Weekend

Voor 2 personen 2 kleine venkels 250 gr spaghetti een handvol verse steelkappertjes 1 citroen 50 gr Parmezaanse kaas olijfolie peper en zout Bereidingswijze snijd de venkels in fijne plakjes en roerbak de stukjes een kwartier in ruim wat olijfolie, tot de venkel zacht is. Spoel de kappertjes even af onder water, om azijnsmaak te […]

Voor 2 personen

  • 2 kleine venkels
  • 250 gr spaghetti
  • een handvol verse steelkappertjes
  • 1 citroen
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

snijd de venkels in fijne plakjes en roerbak de stukjes een kwartier in ruim wat olijfolie, tot de venkel zacht is. Spoel de kappertjes even af onder water, om azijnsmaak te vermijden. Halveer ze en voeg ze bij de venkel. Kook intussen de spaghetti al dente. Was de citroen en rasp een stukje schil van de vrucht over de venkel. Voeg nog een beetje citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Roer vervolgens de pasta onder de venkel met kappertjes. Voeg nog wat olijfolie toe. Dien op met geraspte Parmezaanse kaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content