Benodigdheden voor een kop warme chocolademelk

  • Zwarte chocolade
  • Melk
  • Suiker
  • Maizena of een ander verdikkingsmiddel (optioneel)

Om warme chocolademelk te maken op de Spaanse traditionele manier, moet je in de eerste plaats de melk opwarmen. Denk aan ongeveer 150 ml melk per persoon.

Voeg de chocolade toe wanneer de melk goed warm is, en laat deze smelten. Je kunt de hoeveelheid chocolade aanpassen naar behoefte. Langzaam roeren en als je de melk wat dikker wilt, kun je wat maïzena of ander verdikkingsmiddel toevoegen, maar dit is optioneel. Je kunt ook wat suiker toevoegen als je van zoet houdt. In veel traditionele Chocolaterias gebruiken ze geen verdikkingsmiddel, omdat ze een zeer sterke cacao gebruiken die dit niet nodig heeft.

Bron: Hotel.Info

Benodigdheden voor een kop warme chocolademelkOm warme chocolademelk te maken op de Spaanse traditionele manier, moet je in de eerste plaats de melk opwarmen. Denk aan ongeveer 150 ml melk per persoon. Voeg de chocolade toe wanneer de melk goed warm is, en laat deze smelten. Je kunt de hoeveelheid chocolade aanpassen naar behoefte. Langzaam roeren en als je de melk wat dikker wilt, kun je wat maïzena of ander verdikkingsmiddel toevoegen, maar dit is optioneel. Je kunt ook wat suiker toevoegen als je van zoet houdt. In veel traditionele Chocolaterias gebruiken ze geen verdikkingsmiddel, omdat ze een zeer sterke cacao gebruiken die dit niet nodig heeft.Bron: Hotel.Info