Souschef van Noma gaat restaurant in Antwerpen openen

Yannick Van Aeken, de 26-jarige souschef van het Deense toprestaurant Noma, wil in de zomer met zijn vriendin een eigen restaurant in Antwerpen openen.

Yannick Van Aeken, de 26-jarige souschef van het Deense toprestaurant Noma, wil in de zomer met zijn vriendin een eigen restaurant in Antwerpen openen. ‘We zijn nog op zoek naar een geschikt pand, in Antwerpen of de Kempen’, meldt de Kempenaar aan Gazet van Antwerpen.

Van Aeken draait intussen al vijf jaar mee in de topkeuken van Noma. Het restaurant gelegen in het havengebied van de Deense hoofdstad Kopenhagen, stootte in 2010 het ongenaakbare Catalaanse restaurant El Bulli van de troon als beste restaurant ter wereld. Ook in 2011 en 2012 won het restaurant de prestigieuze titel.

Het is de 34-jarige Deense topkok René Redzepi die hem de knepen van het vak leerde, maar een kopie van zijn leermeester wil hij niet worden. Een eigen stijl, origineel en lekker aan betaalbare prijzen, daar is het de beloftevolle chef om te doen.

In Het Laatste Nieuws licht hij al een tipje van de sluier op. ‘Als Kempenaar ben ik opgegroeid met boerenkost. Daar wil ik complexloos op voortborduren. Met producten van lokale boeren. Mij moet je niet meteen bij ’s werelds beste restaurants verwachten.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content