Sommelier Jurgen Lijcops lanceert vier ambachtelijke gins

© gf

Jurgen Lijcops van het Antwerpse restaurant The Glorious heeft twee Forest Dry Gins met seizoensgebonden botanicals uitgebracht. De ‘Spring’- en ‘Summer’-gin komen binnenkort uit.

De Antwerpse wijnsommelier Jurgen Lijcops heeft zich in korte tijd bijgeschoold tot gewaardeerd gin-expert. Getuige zijn restaurant The Glorious in de De Burburestraat aan het Zuid, waar intussen tientallen ginsoorten de kaart sieren en foodpairing voor smaakexplosies in de mond zorgen.

Lijcops heeft nu ook zelf de handen uitgestoken en vier Forest Dry gins op basis van seizoensgebonden botanicals ontwikkeld, elkeen genoemd naar een seizoen.

Om inspiratie op te doen dook hij het bosrijk gebied in Emblem in en liet hij zich verleiden door kruiden zoals bergamot, korianderzaad en engelwortel en lokaal gekweekt fruit. Dat leidde tot pure gins volgens een productieproces dat van a tot z zelf werd gerealiseerd.

Sommelier Jurgen Lijcops lanceert vier ambachtelijke gins
© gf

De Forest Dry Gin ‘Autumn’ is een gin van 42° met najaarsfruit zoals hoogstam peren uit Limburg en lavendel uit eigen tuin als extra smaakmakers. De pittige Forest Dry Gin ‘Winter’ heeft een hoger alcoholgehalte (45°) en is ‘stevig en mannelijk’, aldus Lijcops. ‘Het is een old school gin met karakter waarin de jeneverbes sterk aanwezig is’. Dat verraadt ook het etiket aan de achterzijde van de fles waar het aroma van de betreffende gin in verschuild zit.

Wie Vivaldi-gewijs de vier seizoenen van Lijcops’ creatie wil ontdekken, moet nog even wachten. Later op het jaar komen ook de Forest Dry Gin ‘Spring’ (met bloementoets) en Forest Dry Gin ‘Summer’ (met perzik en framboos) op de markt.

Kenmerkend aan de gins is dat ze niet helemaal helder ogen. Een gevolg van de ambachtelijke manier van werken, legt hij uit. ‘De aanwezigheid van een hoog percentage aan kwaliteitsvolle etherische oliën zorgt ervoor dat deze zich moeilijk met de alcohol tot een glashelder geheel verbinden.’

De Forest Dry Gins kunnen zowel met tonic als on the rocks gedronken worden (richtprijs: € 44,95). Cheers. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content