Sofie Dumont verkoopt beter dan Jeroen Meus

Als het op boeken aankomt, dan doet Sofie Dumont het momenteel beter dan Jeroen Meus. ‘Goe Gebakken 2’ van de ladychef is het best verkochte kookboek.

Uit de weekcijfers van Standaard Boekhandel blijkt dat ‘Goe Gebakken 2′ het best verkopende kookboek van het moment is. Het bakboek van de ladychef van restaurant Les Aleveurs, in Halle, stoot daarmee Jeroen Meus’ ‘Dagelijkse Kost’ van de troon.

Alsof de Vlaming aan het bakken geslagen is: in enkele weken tijd ging ‘Goe Gebakken 2’ 30.000 keer over de toonbank. Een tweede druk, goed voor opnieuw 30.000 stuks, is al besteld. Opmerkelijk, want het kookboek behandelt enkel facetten van het bakken, terwijl vooral het koken eigen is aan de hobbykok. Van eerste bakboek van Sofie Dumont werden 70.000 exemplaren verkocht.

Sofie Dumont: ‘Goe Gebakken 2 is zeker geen slaafse kopie van het vorige boek, het is fotografischen qua styling nog sterker. Het idee ‘ik heb een boek uit’ is nog steeds vreemd voor mij, maar ik hoop dat wanneer mensen erin kijken, ze begrijpen waarom ik er zo trots op ben.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content