Soekmekaar, de nieuwe Antwerpse ontbijt- en lunchbar die culturen samenbrengt

© Soekmekaar

Dat lekkere en lichte maaltijden wel degelijk samen kunnen gaan, wil oprichtster en chef Lien Kockelbergh bewijzen met haar nieuwe ontbijt- en lunchbar Soekmekaar. Gerechten die geïnspireerd zijn door verschillende culturen maken van deze eet- en afhaalgelegenheid een one of a kind.

Soekmekaar is al sinds 2013 een gevestigde waarde op vlak van culinaire voorzieningen voor fotoshoot- en filmsets, maar oprichtster Lien Kockelbergh lanceert nu ook een stenen vestiging in de vorm van een ontbijt- en lunchbar. Hier wil ze vooral lichte en pure gerechten gaan serveren. In de nieuwe eet- en afhaalgelegenheid worden verschillende culturen, smaken en mensen samengebracht onder één dak. Logischerwijs besloot Lien dan ook om te openen in de Antwerpse atheneumbuurt, waar verschillende werelden letterlijk samenkomen.

De nieuwe eettent werd vooral geïnspireerd door Zuid-Afrika, waar Lien enkele jaren woonde. Naast de naam Soekmekaar, dat ‘op zoek gaan naar elkaar’ betekent in het Zuid-Afrikaans, is ook het logo – een leeuw – een rechtstreeks resultaat van de Zuid-Afrika-liefde van Lien.

De oprichtster ging niet over één nacht ijs voor het opstarten van haar eigen ontbijt- en lunchbar. Jarenlang deed ze knowhow op in de horecasector, Ze was chef bij cateringbedrijf Westkaai, medevennoot bij Brasserie Van Loock en werkte als sous-chef in het Sportpaleis. Zo kookte ze onder meer voor sterren als James Brown en David Bowie. Toch kreeg ze de kriebel om een eigen eettent op te starten dankzij de Argentijnse topchef Eduardo Andrés Lopez (beter bekend als tv-kok Chakall) die ze ontmoette tijdens een reis in Syrië. Door zijn optimisme kreeg ze de smaak pas echt te pakken. (SDW)

Vanaf 4 april kan je terecht in Soekmekaar voor een gezellige lunch of ontbijt in de Pijlstraat 13 in Antwerpen. Ook afhaalmaaltijden behoren tot de mogelijkheden, en die worden bovendien milieuvriendelijk verpakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content