De wijnwedstrijd 'Concours Mondial' van Brussel richt dit jaar de blik naar Slovakije en vindt plaats van 10 tot 12 mei in Bratislava.

Een jury van 320 professionele proevers vanuit de hele wereld zal er bijna 8200 wijnen beoordelen. De Slovaakse wijn is nog maar weinig bekend bij de West-Europese wijnliefhebbers, maar genieten een goede reputatie bij de wijnkenners. Op een recente wijnwedstrijd in Parijs sleepten de Slovaakse wijnen maar liefst 9 gouden en 38 zilveren medailles in de wacht.

Het Concours Modial van Brussel zag het levenslicht in 1994. Sinds 2006 vinden de wijnwedstrijden plaats buiten de landsgrenzen. Op de vorige editie, in het Portugese Guimaraes, waren de Franse wijnen de grote winnaars, maar ook Spanje, Italië en Portugal konden mooie wijntjes voorleggen. België was met slechts 12 wijnen aanwezig, maar behaalde wel een gouden medaille. (Belga/LVR)

De wijnwedstrijd 'Concours Mondial' van Brussel richt dit jaar de blik naar Slovakije en vindt plaats van 10 tot 12 mei in Bratislava. Een jury van 320 professionele proevers vanuit de hele wereld zal er bijna 8200 wijnen beoordelen. De Slovaakse wijn is nog maar weinig bekend bij de West-Europese wijnliefhebbers, maar genieten een goede reputatie bij de wijnkenners. Op een recente wijnwedstrijd in Parijs sleepten de Slovaakse wijnen maar liefst 9 gouden en 38 zilveren medailles in de wacht. Het Concours Modial van Brussel zag het levenslicht in 1994. Sinds 2006 vinden de wijnwedstrijden plaats buiten de landsgrenzen. Op de vorige editie, in het Portugese Guimaraes, waren de Franse wijnen de grote winnaars, maar ook Spanje, Italië en Portugal konden mooie wijntjes voorleggen. België was met slechts 12 wijnen aanwezig, maar behaalde wel een gouden medaille. (Belga/LVR)