De laatste maanden wordt er op de grote brouwerijsite van De Koninck, aan de Mechelsesteenweg, getimmerd dat het een lieve lust is. Het is de bedoeling dat tegen komende zomer de vernieuwde ruimtes onderdak bieden voor nieuwe projecten.

Na de Berchemse Kaasmeesters Van Tricht die er zich drie jaar geleden al vestigden, worden momenteel muren gesloopt en ruimtes gerenoveerd voor slager Luc De Laet, chef Bert-Jan Michielsen, chocolatier Jitsk Heyninck en foodfotograaf Tony Le Duc.

Luc De Laet is de topslager uit Hove. Vlak naast zijn winkel runt hij al een knusse bistro waar je terecht kan voor lekkere vleesschotels. Binnenkort heeft hij er met zijn slagersatelier een nieuwe zaak bij in Antwerpen.

De beschikbare ruimte wordt gedeeld met het duo chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens, die er een restaurant met open keuken zullen openen. Allebei verdienden ze al hun strepen in het gastronomische eethuis De Schone van Boskoop (Boechout). Michielsen is ook goed bevriend met De Laet. Ook voor het nieuwe restaurant zullen ze nauw samenwerken. Op de Antwerpse site komen kwalitatieve, betaalbare gerechten op de kaart, met uiteraard een hoofdrol voor vlees. 'Gevulde Ossenstaart met Winterkoninck en mousseline van aardappelen, zet ik sowieso op het menu', aldus Michielsen. Dickens zal instaan voor de bijhorende bieren.

Ook de 24-jarige gepassioneerde en ambitieuze chocolatier Jitsk Heyninck slaat binnenkort zijn tenten op in de stadsbrouwerij. Hij opent net naast de brouwzaal een atelier én een winkel waar alleen smaakvolle en eerlijke producten plaats krijgen. 'Met mijn chocolade wil ik voor kwaliteit in eenvoud staan', zegt hij.

Tony Le Duc, culinaire fotograaf en uitgever, gaat zijn bedrijf 'Minestrone Cookbooks' vestigen in het voormalige labo van de brouwerij, met ernaast een proeflab waar kook- en bierdemo's zullen plaatsvinden.

De vernieuwde stadsbrouwerij wordt een soort ministad-in-de-stad en opent in de zomer haar deuren voor het grote publiek. Alweer een hotspot voor de Scheldestad. (DB)

De laatste maanden wordt er op de grote brouwerijsite van De Koninck, aan de Mechelsesteenweg, getimmerd dat het een lieve lust is. Het is de bedoeling dat tegen komende zomer de vernieuwde ruimtes onderdak bieden voor nieuwe projecten.Na de Berchemse Kaasmeesters Van Tricht die er zich drie jaar geleden al vestigden, worden momenteel muren gesloopt en ruimtes gerenoveerd voor slager Luc De Laet, chef Bert-Jan Michielsen, chocolatier Jitsk Heyninck en foodfotograaf Tony Le Duc. Luc De Laet is de topslager uit Hove. Vlak naast zijn winkel runt hij al een knusse bistro waar je terecht kan voor lekkere vleesschotels. Binnenkort heeft hij er met zijn slagersatelier een nieuwe zaak bij in Antwerpen. De beschikbare ruimte wordt gedeeld met het duo chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens, die er een restaurant met open keuken zullen openen. Allebei verdienden ze al hun strepen in het gastronomische eethuis De Schone van Boskoop (Boechout). Michielsen is ook goed bevriend met De Laet. Ook voor het nieuwe restaurant zullen ze nauw samenwerken. Op de Antwerpse site komen kwalitatieve, betaalbare gerechten op de kaart, met uiteraard een hoofdrol voor vlees. 'Gevulde Ossenstaart met Winterkoninck en mousseline van aardappelen, zet ik sowieso op het menu', aldus Michielsen. Dickens zal instaan voor de bijhorende bieren.Ook de 24-jarige gepassioneerde en ambitieuze chocolatier Jitsk Heyninck slaat binnenkort zijn tenten op in de stadsbrouwerij. Hij opent net naast de brouwzaal een atelier én een winkel waar alleen smaakvolle en eerlijke producten plaats krijgen. 'Met mijn chocolade wil ik voor kwaliteit in eenvoud staan', zegt hij. Tony Le Duc, culinaire fotograaf en uitgever, gaat zijn bedrijf 'Minestrone Cookbooks' vestigen in het voormalige labo van de brouwerij, met ernaast een proeflab waar kook- en bierdemo's zullen plaatsvinden.De vernieuwde stadsbrouwerij wordt een soort ministad-in-de-stad en opent in de zomer haar deuren voor het grote publiek. Alweer een hotspot voor de Scheldestad. (DB)