Sipsmith Summer Cup: zomerse variant met gin

© gf

In zijn recentste Summer Cup gaat Sipsmith, een echte London Dry, een mengeling aan met zomerse ingrediënten, aan te lengen met citroenlimonade.

Met gin kan je alle kanten uit, of toch veel. Sipsmith Summer Cup, een zomers aperitief, vermengt in haar nieuwste variatie de bekroonde London Dry Gin met een pak ingrediënten zoals infusies van Earl Grey thee, citroenverbena, kardemom, sinaasappel en komkommer. Het thee-gehalte moet ervoor zorgen dat de Summer Cup droog aanvoelt op het verhemelte.

Hoe je het drankje presenteert? Klassiek, dus met ijs en een vers citroenschijfje. Aanlengen doe je in dit geval met een scheut witte citroenlimonade om de klassieke citrustoetsen van de gin tot hun recht te laten komen. Jawel, een limonade dus. Hip en trendy is hier de toer van de gemberlimonade op te gaan. Of nog beter: een homemade limonade. Maar het kan uiteraard ook met Sprite, Canada Dry of Seven Up, mocht je die toevallig gekoeld in huis hebben.

Sipsmith Summer Cup, bedacht door meester-distilleerder Jared Brown, is ‘een incarnatie van de typisch Britse ‘cups’ uit de jaren 1800′. Volgens de man serveer je het best in een wijnglas, met deze te volgen stappen voor de zogenaamde ‘perfect serve’.

1. Vul een wijnglas met ijs

2. Giet er 35 ml Sipsmith Summer Cup bij

3. Overgiet met witte limonade (of gemberlimonade)

4. Versier met een schijfje citroen5. Geniet met kleine slokjes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content