Sint-jakobsvruchten
Recept van chef Frederick Dhooge.
Recept van chef Frederick Dhooge.
Voor 4:
12 sint-jakobsvruchten
40 g herfsttruffel
8 pijpajuintjes
50 g gerijpte Oud Bruggekaas
4 stuks eekhoorntjesbrood
1 sjalot
1 teen knoflook
olijfolie
truffelolie
een handje bieslook, gehakt
een handje platte peterselie, gehakt
fleur de sel
zwarte peper
Was de sint-jakobsvruchten, laat uitlekken en droog op een handdoek. Verwijder de koraal.
Borstel de truffel schoon. Ontdoe de pijpajuin van groen en kook gaar in gezouten water.
Snij de hoeden van het eekhoorntjesbrood in stukken en snij de stelen horizontaal in reepjes.
Hak de sjalot fijn. Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout en laat in een hete pan met olie kleuren. Hak een derde van de truffel fijn, rasp de rest.
Bak het gesneden eekhoorntjesbrood met de gehakte sjalot in wat boter. Voeg op het einde de gehakte truffel erbij.
Warm de pijpajuin weer op in wat boter met peper en zout en een klein beetje suiker. Besprenkel de stelen van het eekhoorntjesbrood met truffelolie, bestrooi met fleur de sel en zwarte peper.
Wrijf het bord in met een teentje knoflook en dresseer er vervolgens de ingrediënten op. Werk af met een scheutje olijfolie, fleur de sel, zwarte peper, gehakte bieslook en gehakte peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier