Sint-Jacobskerk wordt gastronomische pop-upbar tijdens Gentse Feesten

© gf

De Sint-Jacobskerk is tijdens de Gentse Feesten de place to be voor feestgangers die nood hebben aan verkoeling of in alle rust willen genieten van een fijne keuken met lekkernijen uit de streek.

Sint-Jacobskerk is dit jaar meer dan enkel een referentiepunt voor feestgangers op de dool. Voor het eerst in de geschiedenis van de Gentse Feesten wordt het stukje cultureel erfgoed opengesteld als een gastronomische pop-upbar onder de noemer CHURCH. Vanaf 17 tot 26 juli wordt de kerk een oase van rust waar je naast verkoeling ook de knorrende magen kunt vullen met specialiteiten uit de streek.

Het centrale gedeelte wordt ingekleed met lange tafels. De zijgangen krijgen bloemeninstallaties en cosy zithoekjes.

Wat op het menu komt is ‘gezond en lokaal’, de twee pijlers van het unieke concept. Hier dus geen frieten of hamburgers, maar verfijnde gerechten met Gentse kazen, charcuterie van kwaliteitsslager St. Pierre of zoetigheden van het bekende taartenhuisje Julie’s House. Vroege vogels kunnen proeven van de huisgemaakte quinoagranola met magere yoghurt. Het lunchmenu vermeldt onder meer frisse salades met ingrediënten als belugalinzen, parelcouscous en gevarieerde schotels met gemarineerde verse groenten. Eindigen kan je met bijvoorbeeld met broodpudding of ananasfrangelico. Het hele menu is kidsproof.

Ook de drankenkaart werd netjes uitgewerkt: van huisbereide ice tea met gember en citroengras over homemade punch tot exclusieve huischampagne Gaston Chiquet. Dat alles aan democratische prijzen.

Er zijn ook elke dag klassieke concerten voorzien, kwestie van helemaal te bekomen van het feestgedruis in de binnenstad. Alles wordt in goede banen geleid door het team van Coeur Catering, de officiële huiscateraar van Film Fest Gent en de drijvende kracht achter het rooftop concept Gaston. (DB)

CHURCH is open van 17 tot 26 juli, telkens van 11u tot 23u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content