Sint-Gillis heeft langste veggietafel van het land

In de Brusselse gemeente Sint-Gillis werd een vegetarische tafel van meer dan 53 meter opgesteld. Meteen een record.

In de Brusselse gemeente Sint-Gillis is een nieuw record van langste veggietafel van België gevestigd. De lengte van de tafel die werd opgesteld op het Sint-Gillisvoorplein, werd vastgesteld op 53,6 meter.

De recordpoging werd ondernomen naar aanleiding van ‘Donderdag, Veggiedag’ en was een initiatief van de oorspronkelijk Gentse organisatie Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA), de vzw die mensen probeert te verleiden tot gezond en duurzaam vegetarisch eten. Enkele honderden mensen schoven van 14 tot 20 uur aan de veggietafel aan. Ze brachten onder meer hun eigen picknick zonder vlees mee. Aan tafel wisselden familieleden, buren en vrienden ook vegetarische gerechten uit. Ook de omliggende restaurants namen deel aan de actie en boden vegetarische gerechten aan.

Om afval zo veel mogelijk te vermijden, vroeg de organisatie aan iedereen om zijn eigen bord en bestek mee te brengen.

Sinds 2011 krijgt EVA subsidies van het Brussels Gewest, om de inperking van vleesconsumptie te promoten als een onderdeel van duurzame voeding. Zo werd ook ‘Jeudi Veggie’, de Franstalige tegenhanger van ‘Donderdag Veggiedag’, gelanceerd. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content