Tijdens de zes uur durende wedstrijd nam de laureaat van de editie 2014 het op tegen Grégory Gillain ("La Gare d'Hamois" in Hamois) en Sam Van Houcke ("Onder de Toren" in Hansbeke), respectievelijk de winnaars van 2013 en 2015. Opzet van de vierde editie was deze drie talenten te onderscheiden en de Belgische vertegenwoordiger te selecteren voor de Europese wedstrijd van de World Chefs Societies, in mei 2017 in Wales.

De kandidaten van deze superfinale moesten een driegangenmenu bereiden met een vegetarisch voorgerecht rond de schorseneer met een Belgisch bier, een hoofdgerecht naar eigen keuze en een dessert op basis van Belgische chocolade en koffie. De Belgische ingrediënten dienden maximaal en optimaal benut te worden.

De jury bestond uit 14 professionelen, waarbij de co-oprichters van de wedstrijd Pierre Wynants (oud-chef van "Comme chez Soi") en groentenchef Frank Fol. (Belga/EK)

Tijdens de zes uur durende wedstrijd nam de laureaat van de editie 2014 het op tegen Grégory Gillain ("La Gare d'Hamois" in Hamois) en Sam Van Houcke ("Onder de Toren" in Hansbeke), respectievelijk de winnaars van 2013 en 2015. Opzet van de vierde editie was deze drie talenten te onderscheiden en de Belgische vertegenwoordiger te selecteren voor de Europese wedstrijd van de World Chefs Societies, in mei 2017 in Wales. De kandidaten van deze superfinale moesten een driegangenmenu bereiden met een vegetarisch voorgerecht rond de schorseneer met een Belgisch bier, een hoofdgerecht naar eigen keuze en een dessert op basis van Belgische chocolade en koffie. De Belgische ingrediënten dienden maximaal en optimaal benut te worden. De jury bestond uit 14 professionelen, waarbij de co-oprichters van de wedstrijd Pierre Wynants (oud-chef van "Comme chez Soi") en groentenchef Frank Fol. (Belga/EK)