Sfeervol dineren op een vuilnisbelt

© Reuters

Tony Horneckers nieuwe pop-uprestaurant in Berlijn is een kleurrijke potpourri van gammele trapladders, boomhutten en Tiroolse gordijnmotieven.

“The Pale Blue Door” is drie weken lang het nieuwe pop-uprestaurant van Tony Hornecker in Berlijn. De naam verwijst naar de gehavende deur die toegang geeft tot een kleurrijke potpourri van gammele trapladders, boomhutten en Tiroolse gordijnmotieven.

De Britse set designer opende al succesvolle pop-uprestaurants in Londen, Buenos Aires, Santiago en op het Glastonbury Festival in Engeland. “Elk pop-uprestaurant vertelt een ander verhaal en is geïnspireerd door de ruimte en beelden in mijn gedachten.”

Wellicht moest Hornecker deze keer aan een vuilnisbelt denken, want “The Pale Blue Door” is bijna volledig opgetrokken uit zwerfafval. Enkele basisstukken reisden mee vanuit Engeland. Zo ook de legendarische bleekblauwe deur afkomstig uit Horneckers huis in Londen. Een drastisch middel tegen heimwee? Wie weet…

Het restaurant bevindt zich in een van de centraal gelegen gemeenschapstuinen van Berlijn en blijft drie weken op post. Voor een bescheiden 25 euro bereidt Hornecker zelf een heerlijke maaltijd, geserveerd in een centrale buitentuin of op het bed van een van de kleine hutjes. Diezelfde hutjes dienen overigens als accommodatie voor het pop-upteam.

Volgend jaar staat een tour door Zuid-Amerika op de agenda. “Het plan is een truck te kopen en die om te vormen tot een installatie. Zo zullen we met ons uitklapbaar restaurant van Chili tot Colombia trekken en af en toe voor een paar nachten open poppen“.

Neem zeker eens een kijkje op http://tonyhornecker.wordpress.com/ voor prachtige beelden van Tony Horneckers projecten.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content