Sergio Herman sluit eind 2013 deuren van toprestaurant Oud Sluis

© Imageglobe

Topkok Sergio Herman sluit op 22 december de deuren van zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis, in het Nederlandse Sluis. Dat maakt hij zelf op zijn website bekend.

Sergio Herman onthulde eerder al in een interview met De Tijd dat zijn toprestaurant Oud Sluis niet meer lang zou leven. Volgens Herman heeft hij altijd gezegd op het hoogtepunt te willen stoppen met Oud Sluis. “Dat moment is nu gekomen. Ik sta te popelen om from scratch te beginnen.”

Met Oud Sluis heeft hij naar eigen zeggen alles wat hij ooit met dat restaurant wou bereiken, bereikt. “Ik loop over van plannen voor de toekomst, en die kan ik onmogelijk verwezenlijken zonder mij los te maken van Oud Sluis.” Hij zegt 25 jaar lang alles gegeven te hebben om dat restaurant naar de internationale top te brengen.

De komende jaren zal hij zich vooral op zijn twee andere restaurants richten: Pure C in Cadzand-Bad, en het nog te openen La Chapelle in Antwerpen. Pure C opende in 2010, en kreeg in 2011 een Michelinster. “Mijn chef-kok Syrco Bakker heeft zich de afgelopen jaren bewezen en is zeer ambitieus.” La Chapelle opent in januari 2014, in de kapel van een voormalig militair hospitaal in Antwerpen. Nick Bril wordt daar chef-kok en Herman zal hem daarbij ondersteunen. (Belga/KS)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content