Sergio Herman opent nieuw restaurant in Cadzand

© gf

De Zeeuws-Vlaamse badplaats Cadzand krijgt in september een nieuw restaurant van Sergio Herman. Zijn derde intussen, na Pure C en The Jane.

Cadzand, de rustige badplaats net over de Belgische grens, had al een restaurant van Sergio Herman, Pure C. In september opent hij er een tweede ‘laagdrempelige zaak, gebaseerd op de klassieke keuken, en met een stoere, tijdloze uitstraling’, zo vertelde de topchef tijdens een persbijeenkomst.

De kaart zal onder meer ‘vis uit de oven, gegrilde kreeft, mosseltjes, een lekker stuk vlees, een mooie kip van de rotisserie’, vermelden. ‘De klassieke keuken waar iedereen naar snakt’, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Met het nieuwe restaurant wil de topkok een ode brengen aan zijn zieke vader.

‘Ik heb al twee keer geprobeerd om in de geest van mijn vader iets simpels in de markt te zetten (The Jane en Pure C). Telkens is dat mislukt omdat de ambitie altijd werd verlegd. Nu moet dat lukken, want pa is de grondlegger van wie ik ben.’

Sergio plant ook ’take away café’ in het Strandhotel waar Pure C is ondergebracht. Het gebouw wordt gerenoveerd. Hier wil hij op termijn onder meer drankjes en broodjes met lekkers uit de regio, zoals vers gepelde garnalen, aan de man brengen. Er zal ook een winkel, koffie- en aperobar geopend worden.

Cadzand ligt op een boogscheut van de plek waar hij de zaak van zijn vader – in de jaren tachtig nog een van de beste mosselrestaurants van de Benelux – overnam en uitbouwde tot driesterrenrestaurant Oud Sluis.

De meester liet eerder al verstaan dat er nog grote projecten op til staan. ‘We willen ook uitbreiden naar verschillende Europese steden. Maar daarvoor moet ik eerst geschikt personeel vinden. Anders begin ik er niet aan’, zei hij in het voorjaar. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content