Sergio Herman op eerste editie Limburg Proeft

© Belga

‘L’Amour des Moules’ zal op zaterdag en zondag vertoond worden.

Van vrijdag 7 tot zondag 9 juni slaat het culinair outdoorfestival Limburg Proeft voor het eerst zijn tenten op in Hasselt. Op het Kolonel Dusartplein bieden twintig toprestaurants, sterrenchefs, tv-koks en jonge bistro’s uit heel Limburg signatuurgerechten in amusevorm aan.

Daarnaast wordt op zowel zaterdag als zondag om 20.30 uur de gelauwerde prent ‘L’Amour des Moules’ vertoond, met sterrenchef Sergio Herman. Sergio, van het restaurant Oud Sluis, blijkt een diepe haat jegens mossels te koesteren en dat levert filmisch en verbaal vuurwerk op.

Het programma van het Bowers & Wilkins Theater

– Kookdemonstratie chef-kok Peppe Giacomazza

– Cooking battle chef-kok Giovani Oosters versus cateringkeizer Mario Holtzem

– Chocolade tempereren for dummies met topchocolatier Patrick Mertens van Chocoladehuis Boon

– Beer and cheese pairing met Duvel Moortgat en kaasmeester Peter Verbruggen van ’t Kaasplankske

– Masterclass tzatziki met chef-kok Mariane Tzamouranis van O Geros

– Wine meets chocolate door exposant The Tasting Room

– Degustatie Duitse wijnen door exposant De Wijngaard

– Tasting organic summer wines met Château Castigno

– Proeverij full bodied wines met Château Castigno

– Het verhaal achter de Limburgse streekproducten door exposant Puur Limburg

– Film ‘L’Amour des Moules’ met driesterrenchef Sergio Herman (Oud Sluis)


Klik hier voor het volledige programma en tickets. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content