Sergio Herman lanceert eigen tonic

© .

Fruitig en fris, vol van smaak en heerlijk in een cocktail of een longdrink. Sergio Herman lanceerde vandaag samen met de bezielers van Fever-Tree zijn eigen tonic.

“Ik wil graag zelf een tonic ontwikkelen, helemaal volgens mijn smaak.” Zo begint het verhaal van Sergio Herman en Fever-Tree, aan tafel tijdens de opening van Sergio’s restaurant ‘The Jane’, nu twee jaar geleden. Charles Rolls & Tim Warillow, de Britse bezielers van het tonicmerk Fever-Tree, waren meteen gewonnen voor het idee en gingen aan de slag met een doos kruiden die ze meekregen van Sergio Herman. Niet veel later nodigen ze Sergio Herman uit in de Chelsea botanische tuin in London waar een fever tree, de bron van kinine, staat.

Voor de ontmoeting bracht Sergio Herman wat inspiratie mee uit Ibiza en na maanden van experimenten, testen en proeven, bleef er een favoriet over: een tonic op basis van verse clementines en kruidige kaneel.

Clementine & Basil Love
Clementine & Basil LoveĀ© .

Sergio: “Lekker eten en drinken associeer ik vaak met vakantie, een periode van ontspannen met vrienden of familie. Voor het bepalen van het smakenpallet van mijn tonic heb ik dan ook teruggegrepen naar de beleving, geuren en smaken van mijn favoriete vakantiebestemming. Dit tonic water leent zich perfect voor een verfrissende cocktail op de steiger aan een verlaten kiezelstrand waar de zon ondergaat in de zee en een hemel die prachtig oranje kleurt. Heerlijk genieten, daar gaat het om.”

Perfect in verfrissende cocktail

De tonic heeft een zachte, ronde smaak, ietwat zoetere smaak door de clementines. De subtiele toets van kaneel zorgt voor een fijne kruidige toets. De tonic is perfect in bijvoorbeeld cocktails of longdrinks met gin of wodka maar ook puur smaakt hij heerlijk.

Sergio Herman ontwikkelde twee cocktails met de tonic, die geserveerd worden in The Jane en wie weet wel ook bij jou thuis, want hij geeft de recepten weg:

Cinnamon Satisfaction:

  • Vul een groot wijnglas met grote blokken ijs.
  • Giet er 20 ml vers fruitsap en 45 ml wodka bij.
  • Vul verder op met een gekoeld flesjes Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water by Sergio Herman.
  • Werk af met een kaneelstokje en met enkele blaadjes citroenverbena.

Clementine & Basil Love:

  • Maak een jonge wortel schoon en gebruik een fijnschiller om fijne schilletjes wortel te maken.
  • Neem een groot wijnglas en plaats er een paar schilletjes wortel in vooraleer het glas te vullen met grote blokken ijs.
  • Voeg 10 ml vers geperst limoensap toe.
  • Voeg 45 ml dry gin toe.
  • Vul verder op met een gekoeld flesje Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water by Sergio Herman.
  • Garneer het glas met basilicum blaadjes en werk af met een zeste van sinaasappel.

De Fever-Tree Tonic Clementines & Cinnamon by Sergio Herman is vanaf juli exclusief te koop via de webshop sergioherman.com, dit najaar vind je hem ook bij de drankenhandelaar en in de supermarkten Delhaize, Colruyt en Carrefour en uiteraard in verschillende bars en restaurants.

Cinnamon Satisfaction:

  • Vul een groot wijnglas met grote blokken ijs.
  • Giet er 20 ml vers fruitsap en 45 ml wodka bij.
  • Vul verder op met een gekoeld flesjes Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water by Sergio Herman.
  • Werk af met een kaneelstokje en met enkele blaadjes citroenverbena.

Clementine & Basil Love:

  • Maak een jonge wortel schoon en gebruik een fijnschiller om fijne schilletjes wortel te maken.
  • Neem een groot wijnglas en plaats er een paar schilletjes wortel in vooraleer het glas te vullen met grote blokken ijs.
  • Voeg 10 ml vers geperst limoensap toe.
  • Voeg 45 ml dry gin toe.
  • Vul verder op met een gekoeld flesje Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water by Sergio Herman.
  • Garneer het glas met basilicum blaadjes en werk af met een zeste van sinaasappel.

De Fever-Tree Tonic Clementines & Cinnamon by Sergio Herman is vanaf juli exclusief te koop via de webshop sergioherman.com, dit najaar vind je hem ook bij de drankenhandelaar en in de supermarkten Delhaize, Colruyt en Carrefour en uiteraard in verschillende bars en restaurants.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content