Sergio Herman en rechterhand Nick Bril koken van 9 tot 12 mei op het culinair outdoorfestival Antwerpen Proeft. Beide chefs geven er een exclusief voorproefje van hun restaurant La Chapelle dat in januari 2014 de deuren opent in het hart van Antwerpen .

La Chapelle

De nieuwe culinaire tempel in Antwerpen wordt ondergebracht in de kapel van een voormalig militair hospitaal. Het restaurant is een initiatief van Sergio Herman, zijn rechterhand Nick Bril en de Nederlandse topdesigner Piet Boon. De voorbereidingen zijn al twee jaar aan de gang.

'We willen er een kosmopolitische sfeer neerzetten', zegt de 28-jarige Bril die al acht jaar in de keuken van Herman's driesterrenrestaurant Oud Sluis werkt. 'Gasten zijn op elk moment van de avond welkom. Of het nu om een cocktail met small bites gaat of een uitgebreid tasting menu. we staan open voor alles en iedereen.'

'Het wordt een enorme uitdaging', voegt de bekendste Nederlandse chef-kok in Vlaanderen er aan toe. 'De look-and-feel van de voormalige kapel, de enorme power van de stad en de ongelooflijke energie van ons team maken dat ik bijna niet kan wachten. Of ik nerveus ben? Uiteraard. Maar tegelijkertijd ben ik er klaar voor om Antwerpen onze visie op gastronomie te laten zien.'

Na Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis en Pure C in Cadzand, wordt La Chapelle het derde restaurant van de Nederlander. Hij staat bekend om zijn lichte, verfijnde en uitgepuurde smaken in het bord.

Culinair feest
Speciaal voor evenement wordt de Waagnatie omgetoverd tot een groots culinaire dorp waar tal van toprestaurants, sterrenchefs, grote namen van internationale keukens en hippe bistro's gerechten in degustatievorm aanbieden. Culinair genieten met mooi zicht op de Schelde dus.

Antwerpen Proeft vindt plaats van donderdag 9 tot zondag 12 mei en is dit jaar aan zijn zevende editie toe. Voor het eerst gebeurt dat los van het in augustus georganiseerde Antwerpse Bollekesfeest. (DB)

Sergio Herman en rechterhand Nick Bril koken van 9 tot 12 mei op het culinair outdoorfestival Antwerpen Proeft. Beide chefs geven er een exclusief voorproefje van hun restaurant La Chapelle dat in januari 2014 de deuren opent in het hart van Antwerpen . La ChapelleDe nieuwe culinaire tempel in Antwerpen wordt ondergebracht in de kapel van een voormalig militair hospitaal. Het restaurant is een initiatief van Sergio Herman, zijn rechterhand Nick Bril en de Nederlandse topdesigner Piet Boon. De voorbereidingen zijn al twee jaar aan de gang. 'We willen er een kosmopolitische sfeer neerzetten', zegt de 28-jarige Bril die al acht jaar in de keuken van Herman's driesterrenrestaurant Oud Sluis werkt. 'Gasten zijn op elk moment van de avond welkom. Of het nu om een cocktail met small bites gaat of een uitgebreid tasting menu. we staan open voor alles en iedereen.' 'Het wordt een enorme uitdaging', voegt de bekendste Nederlandse chef-kok in Vlaanderen er aan toe. 'De look-and-feel van de voormalige kapel, de enorme power van de stad en de ongelooflijke energie van ons team maken dat ik bijna niet kan wachten. Of ik nerveus ben? Uiteraard. Maar tegelijkertijd ben ik er klaar voor om Antwerpen onze visie op gastronomie te laten zien.' Na Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis en Pure C in Cadzand, wordt La Chapelle het derde restaurant van de Nederlander. Hij staat bekend om zijn lichte, verfijnde en uitgepuurde smaken in het bord. Culinair feest Speciaal voor evenement wordt de Waagnatie omgetoverd tot een groots culinaire dorp waar tal van toprestaurants, sterrenchefs, grote namen van internationale keukens en hippe bistro's gerechten in degustatievorm aanbieden. Culinair genieten met mooi zicht op de Schelde dus.Antwerpen Proeft vindt plaats van donderdag 9 tot zondag 12 mei en is dit jaar aan zijn zevende editie toe. Voor het eerst gebeurt dat los van het in augustus georganiseerde Antwerpse Bollekesfeest. (DB)