Fijnproevers hebben ook dit jaar afspraak met het gerenommeerde culinair outdoorfestival Antwerpen Proeft. Van 14 tot 17 mei slaan meer dan 30 restaurants, bistro's, food trucks, culinaire speciaalzaken en bars hun tenten op aan de Waagnatie waar ze lekkere schoteltjes, artisanale producten en dranken in degustatievorm aanbieden. Het aanbod is gevarieerd, en gaat van klassiek Belgisch-Frans tot authentiek Aziatisch, van sterrenchefs tot jong talent, van barbecue tot 'veggie', van oesters tot desserts, van wijnen tot cocktails.

Klinkende namen als restaurant 't Zilte van Viki Geunes, chocolatier Pierre Marcolini, patissier Toon De Klerck, Bar Chine, en Balls & Glory en Yam Thai van respectievelijk Wim Ballieu en Nathalie Meskens hadden al bevestigd voor de negende editie van het populaire evenement. Daarbij komt nu ook het duo Sergio Herman-Nick Bril. Dat betekent genieten van de culinaire bommetjes uit de keuken van hun drukbezochte sterrenrestaurant The Jane. 'Nog niet iedereen heeft een tafel kunnen bemachtigen, maar door onze deelname aan Antwerpen Proeft krijgt iedereen de kans om iets van The Jane te proeven', aldus de chefs.

Ook Dennis Broeckx, de jongste sterrenchef van het Antwerpse Zuid, tekent present. Hij laat je kennismaken met de culinaire geneugten van zijn restaurant L'Épicerie du Cirque. De nieuwe zaak Umamido, een Japans georiënteerde eethuisje met Chinese, Koreaanse en Belgische invloeden in de Graaf van Egmontstraat, leidt je in in de wereld van de Japanse ramen. En ook chef-kok Filip De Pauw die net zijn eigen Antwerpse restaurant Les Jours opende, is van de partij.

Bekijk hier de voorlopige lijst met deelnemers. Dagtickets voor het evenement kosten 7,5 euro (5,5 euro in voorverkoop), die je online of ter plaatse koopt. Proeven doe je met degustatiebonnen. (DB)

Fijnproevers hebben ook dit jaar afspraak met het gerenommeerde culinair outdoorfestival Antwerpen Proeft. Van 14 tot 17 mei slaan meer dan 30 restaurants, bistro's, food trucks, culinaire speciaalzaken en bars hun tenten op aan de Waagnatie waar ze lekkere schoteltjes, artisanale producten en dranken in degustatievorm aanbieden. Het aanbod is gevarieerd, en gaat van klassiek Belgisch-Frans tot authentiek Aziatisch, van sterrenchefs tot jong talent, van barbecue tot 'veggie', van oesters tot desserts, van wijnen tot cocktails.Klinkende namen als restaurant 't Zilte van Viki Geunes, chocolatier Pierre Marcolini, patissier Toon De Klerck, Bar Chine, en Balls & Glory en Yam Thai van respectievelijk Wim Ballieu en Nathalie Meskens hadden al bevestigd voor de negende editie van het populaire evenement. Daarbij komt nu ook het duo Sergio Herman-Nick Bril. Dat betekent genieten van de culinaire bommetjes uit de keuken van hun drukbezochte sterrenrestaurant The Jane. 'Nog niet iedereen heeft een tafel kunnen bemachtigen, maar door onze deelname aan Antwerpen Proeft krijgt iedereen de kans om iets van The Jane te proeven', aldus de chefs.Ook Dennis Broeckx, de jongste sterrenchef van het Antwerpse Zuid, tekent present. Hij laat je kennismaken met de culinaire geneugten van zijn restaurant L'Épicerie du Cirque. De nieuwe zaak Umamido, een Japans georiënteerde eethuisje met Chinese, Koreaanse en Belgische invloeden in de Graaf van Egmontstraat, leidt je in in de wereld van de Japanse ramen. En ook chef-kok Filip De Pauw die net zijn eigen Antwerpse restaurant Les Jours opende, is van de partij.Bekijk hier de voorlopige lijst met deelnemers. Dagtickets voor het evenement kosten 7,5 euro (5,5 euro in voorverkoop), die je online of ter plaatse koopt. Proeven doe je met degustatiebonnen. (DB)