Kreeft, mossels, kokkels, zeekraal, lam...: in Oud Sluis, het driesterrenrestaurant van Sergio Herman, staan Zeeuwse streekproducten centraal. Dat is ook zo in zijn nieuwe boek Puur Zeeland waarin hij de lezer meeneemt door zijn geliefde geboortestreek.

Het boek bevat zowel culturele als culinaire informatie en is sfeervol geïllustreerd met foto's van Kris Vlegels. Elk hoofdstuk vertrekt van een landschap, van kust tot polders, en beschrijft ingrediënten die er voorkomen, zoals zeekraal en lamsoor uit de schorren. Per ingrediënt geeft de topchef twee recepten mee.

Het boek is volgens de kok ook een hulde aan zijn vader 'die hem alles geleerd heeft'. Maart volgend jaar opent Sergio Herman Pure C, Bar & Resto in het verbouwde Strandhotel in Cadzand. In de laagdrempelige maar gestileerde eetbar zal de keuken afgestemd zijn op producten van de zee en op invloeden van zijn vader.

De vormgeving van Pure C is in handen van Lieven Musschoot, die ook het interieur van Oud Sluis hertekende. Een driegangenmenu zal 35 euro kosten.

Info: Puur Zeeland, Uitg. Terra Lannoo,, 24,95 euro. ISBN 978 90 8989 060 3.

Kreeft, mossels, kokkels, zeekraal, lam...: in Oud Sluis, het driesterrenrestaurant van Sergio Herman, staan Zeeuwse streekproducten centraal. Dat is ook zo in zijn nieuwe boek Puur Zeeland waarin hij de lezer meeneemt door zijn geliefde geboortestreek. Het boek bevat zowel culturele als culinaire informatie en is sfeervol geïllustreerd met foto's van Kris Vlegels. Elk hoofdstuk vertrekt van een landschap, van kust tot polders, en beschrijft ingrediënten die er voorkomen, zoals zeekraal en lamsoor uit de schorren. Per ingrediënt geeft de topchef twee recepten mee. Het boek is volgens de kok ook een hulde aan zijn vader 'die hem alles geleerd heeft'. Maart volgend jaar opent Sergio Herman Pure C, Bar & Resto in het verbouwde Strandhotel in Cadzand. In de laagdrempelige maar gestileerde eetbar zal de keuken afgestemd zijn op producten van de zee en op invloeden van zijn vader. De vormgeving van Pure C is in handen van Lieven Musschoot, die ook het interieur van Oud Sluis hertekende. Een driegangenmenu zal 35 euro kosten. Info: Puur Zeeland, Uitg. Terra Lannoo,, 24,95 euro. ISBN 978 90 8989 060 3.