Sergio Herman brengt nieuw kookboek uit: 'Een pasta moet niet altijd met tomaat en basilicum'

25/09/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 26/09/18 om 16:49
Uit Knack Weekend van 26/09/18

'Ik wil een chef zijn in de breedste zin', zegt Sergio Herman. 'Ik wil koken, maar ook boeken schrijven en mooie borden ontwerpen.' In oktober zien we het resultaat van zijn gelaagdheid: een knap boek over smaakmakers, en pannen die mooi genoeg zijn om op tafel te zetten.

Wellicht heb jij ook een flesje vissaus in de keukenkast staan, dat je ooit hebt gebruikt om Thaise soep te maken, maar dat voor de rest stof staat te vergaren. Of een potje mierikswortel, van die sushi laatst. Het vocht van de olijven, giet je dat door de gootsteen? Daar kun je veel meer mee, betoogt Sergio Herman, want het zijn voorbeelden van krachtige smaakmakers die diepgang of nuance aan een gerecht kunnen geven. Dat was het uitgangspunt voor zijn nieuwe kookboek, Sergio's smaakmakers.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners