Selfridges plant opening unieke H2O-cocktailbar

© iStock

Tegen het einde van dit jaar zal in Londen de eerste watercocktailbar van het eiland de deuren openen. Betekent dit dat de Amerikaanse trend voet aan wal krijgt in Europa?

In Amerika zijn ze volgens The Sunday Times al een feit, maar bij ons voelt het idee van een café waar je enkel water kan krijgen toch wat gek aan. Daar wil de luxueuze warenhuisketen Selfridges volgens de Londonist verandering in brengen, want rond het jaareinde zal het Engelands eerste water-only cocktail bar openen in haar Flagship store op Oxford Street.

Exclusief

Dat wil echter niet zeggen dat je er enkel een glaasje al dan niet gefilterd kraanwater zal kunnen krijgen. Zoals de Duitse watersommelier Martin Riese het stelt: “Water heeft een smaak. Of het zoet, zout, zacht of complex smaakt, hangt af van de terroir. Waarom dus geen watermenu maken?”

De menukaart is nog niet bekend, maar de kans is groot dat er een aantal luxemerken op zullen staan waarvoor je gemakkelijk 100 pond zou kunnen betalen. Al was het maar omdat de fles bezet is met Swarovski-kristallen, zoals het Japanse Fillico Jewellery Water. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content