Cointreau Mule

Of we nu een hittegolf ondergaan dan wel een druilerige week uitzitten, een cocktail gaat er altijd in. Deze week deelt bartender Thomas Timmermans zijn favoriete recept: de Cointreau Mule.

Voor 1 cocktail
  • 5cl Cointreau
  • 2cl vers limoensap
  • 10cl gemberbier
Bereiding
  1. Vul een glas met ijsblokken.
  2. Giet de Cointreau, het verse limoensap en het gemberbier in het glas. Roer zacht om.
  3. Garneer de Cointreau Mule met een limoenpartje en een munttopje.

Antwerpenaar Thomas Timmermans werd in 2019 tot beste bartender van de Benelux gekroond. Intussen werkt hij als brand ambassador bij Cointreau waar hij mee de menu’s opstelt en nog regelmatig achter de bar staat.

‘Een van mijn zomerfavorieten is de Cointreau Mule, een verfrissende cocktail die je in een mum van tijd bereid hebt. Dat het niet te veel tijd kost om deze cocktail te bouwen is een pluspunt wanneer je gasten over de vloer hebt. De Cointreau Mule is het broertje van de populaire Moscow Mule, beide op basis van gemberbier. 

De Cointreau Mule is een eenvoudig recept met slechts drie basisingrediënten, maar een echte winner omdat de paring tussen de gember en de sinaasappellikeur van Cointreau zo geslaagd is. Gember is trouwens een trendy smaakmaker die deze zomer in veel cocktails terugkomt.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content