Schelpdierensoep

Voor 4 personen
  • Olie
  • chorizo
  • knoflook
  • ui
  • tomatenpuree
  • bier of wijn of kokosmelk
  • mosselen of andere schelpen
Bereiding
  1. Verhit een beetje olie in een pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg chorizo toe en druk hem fijn met een lepel.
  3. Voeg wat dunne plakjes knoflook, een gele of witte ui in dunne reepjes en wat tomatenpuree toe.
  4. Bak dit tot de worst bruin en de ui zacht is. (Maar je kunt hier eigenlijk alle kanten op: probeer eens venkel en saffraan, of mosterdzaad en kerrieblaadjes, of citroengras, geraspte limoenschil en verse gemberwortel, of boter en een kant-en- klare kruidenmix voor schelpdieren.)
  5. Wanneer de ingrediënten gaar en geurig zijn, voeg je vloeistof toe. Dat kan een flesje bier, wat witte wijn, een blikje kokosmelk of zelfs water zijn (voeg niet te veel vloeistof toe, anders verlies je smaak). Breng dit aan de kook.
  6. Voeg 2 kilo mosselen (of tapijt- of venusschelpen) toe. Wanneer ongeveer de helft openstaat, doe je de openstaande exemplaren in een kom, leg je het deksel op de pan en zet je het vuur uit. De rest van de schelpdieren wordt gaar in de restwarmte.
  7. Controleer ze om de paar minuten en haal de openstaande exemplaren eruit, tot ze allemaal gaar zijn. Gooi eventuele gesloten exemplaren weg.
  8. Proef de bouillon en breng hem op smaak.
  9. Serveer de schelpdierensoep met lekker brood (of rijst).

Uit: Thuis koken, David Chang (Carrera).

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content