Samen kokkerellen

De hobbykoks Anje Dejaegher en Heidi Claus zijn twee vriendinnen die samen kokkerellen op ‘fundagen’. Gerechten kiezen is geen probleem want de twee hebben dezelfde smaak.

De kinderen en hun gedeelde belangstelling voor de kookkunst brachten Anje Dejaegher en Heidi Claus bijeen. Ze werden vriendinnen en beloofden elkaar te contacteren als een van de twee kookles zou gaan volgen. En zo geschiedde: ze schreven zich samen in en zijn inmiddels bezig aan hun vijfde jaar. Bij een wijntje en een hapje wordt er wel eens gefantaseerd over een eigen bistro.

Anje en Heidi, alle twee moeder van drie kinderen, trakteren zichzelf af en toe op fundagen. Dan wordt er samen gekokkereld. De ene keer zijn het mellow cakes, op vraag van de kinderen, die dan ook jureren; de andere keer wordt het een feestmenu voor vrienden of familie.

Gerechten kiezen is geen probleem want de twee hebben dezelfde smaak. Hun voorkeur gaat naar verse producten van eerste kwaliteit, zoals vis die op een pure manier wordt bereid. Ook de Italiaanse keuken wordt gekoesterd.

De gepubliceerde gerechten zijn gebaseerd op de kookles en werden met toestemming van de leraar gepersonaliseerd en vereenvoudigd. Zo zijn ze voor iedereen haalbaar.

Wijntip: Saint-Vérann Domaine du Château de Pierreclos, 10 euro bij Divo in Jabbeke. Een witte bourgogne met toetsen van citrus en boterbabbelaars, die past bij vis, zwezerik en kalfsvlees.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content