Sam Van Houcke van restaurant Onder de Toren wordt ‘Viskok van het Jaar 2017’

© Getty Images/iStockphoto

Sam Van Houcke van restaurant “Onder de Toren” in Hansbeke wordt ‘Viskok van het jaar 2017’. Hij maakte het lekkerste en origineelste gerecht met tongschar klaar op de Nationale Horecawedstrijd tijdens Horeca Expo, meldt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

VLAM koos samen met de Vlaamse visserijsector voor tongschar als Vis van het Jaar 2016. “Tongschar is minder gekend maar heeft een groot potentieel voor onze vissers én voor onze keuken, zowel thuis als in de horeca”, zegt VLAM-woordvoerder Liliane Driesen. De Nationale Horecawedstrijd is een jaarlijks terugkerende wedstrijd van VLAM om de Vis van het Jaar meer ingang te doen krijgen bij de Belgische horeca.

Vijf finalisten namen het maandag tegen elkaar op, nadat hun recept al eerder geselecteerd werd door vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen. Sam Van Houcke won met het gerecht “Tongschar – zeekraal – kokkels – venken – tom ka kai”. Naast een trofee en diploma krijgt hij een cheque van 1.250 euro, een waardebon en een dinerkaart voor twee bij het Hof van Cleve. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content