Salade met radijs en rammenas, en dressing van verse geitenkaas

© Getty
Voor 4 personen
Dressing
  • 100 g verse geitenkaas
  • 1 dl melk
  • 2 dl olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout
  • handvol gemengde verse kruiden (bieslook, dille, basilicum, peterselie)
Salade
  • 2 stuks kropsla
  • 1 bos radijzen
  • 1 kleine rammenas
  • 6 lente-uitjes
  • 2 sinaasappelen (geschild en à vif gesneden)
  • 3 sneden bruin brood
  • boter
  • peper
  • grof zeezout
Bereiding
  1. Maak eerst de dressing. Roer de geitenkaas los met melk en klop de olijfolie eronder. Kruid licht met citroensap, peper en zout. Snij de kruiden fijn en roer onder de dressing.
  2. Trek voor de salade de harten uit de kropsla en spoel ze goed af. Trek in stukken en verdeel over de borden. Snij de radijzen en rammenas in plakjes en verdeel over de sla. Doe hetzelfde met de lente-ui en de in stukjes gesneden sinaasappelparten.
  3. Snij het brood in blokjes, bak in boter en laat afkoelen. Verdeel over de salade. Kruid met peper en grof zeezout en lepel de dressing erover. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content