Ron Blaauw opent Ron Gastrobar Paris op Leidseplein in Amsterdam

© GF

De Franse keuken wordt gekenmerkt door zijn diversiteit. Bij Ron Gastrobar Paris betekent dit een grote keuze uit verse fruits de mer tot aan een généreux assortiment aan kazen en wijnen en dat met als uitgangspunten: toegankelijk, betaalbaar en gastvrij.

Chef-kok Ron Blaauw opent woensdag 5 oktober aanstaande de deuren van zijn Ron Gastrobar Paris op Leidseplein in Amsterdam. Het is de vierde zaak naar zijn bekende Ron Gastrobar-concept aan de Sophialaan. Eerder al openden Ron Gastrobar Oriëntal en Ron Gastobar Indonesia de deuren en nu wordt er een Frans hoofdstuk aan toegevoegd met dezelfde uitgangspunten: toegankelijk, betaalbaar en gastvrij.

Tout est possible!

De Franse keuken wordt gekenmerkt door zijn diversiteit. Bij Ron Gastrobar Paris betekent dit een grote keuze uit verse fruits de mer tot aan een généreux assortiment aan kazen en wijnen. De gerechten in Ron Gastrobar Paris zijn geprijsd vanaf 10 euro met natuurlijk diverse gerechten van 15 euro die typique zijn voor het Ron Gastrobar-concept.

Regels spelen ook geen rol bij de Franse Gastrobar: van un café, oesters met champagne aan de bar, een snelle of lange lunch tot een culinair diner met klassiekers zoals escargots, bouillabaisse en cuisses de grenouilles: Tout est possible!

Parijs van de jaren vijftig

De vierde Ron Gastrobar is gevestigd in het voormalige restaurant Nacional aan het Kleine-Gartmanplantsoen, op steenworp afstand van het Leidseplein. Dit prachtige pand leent zich perfect voor een Frans restaurant. Door de statige hoge plafonds en het brocante interieur waant de gast zich in het Parijs van de jaren vijftig. De bistrostoeltjes en de tafels, gedekt met wit linnen, verlangen naar mooie (lange) lunches en avonden vol met gelach, rijke geuren die uit de keuken voorbij komen en vlekken van rode wijn op het tafellinnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content