Roger van Damme wint Innovation Award voor Frozen Elements

Sterrenchef Roger van Damme en patissiers Deleye en Didess hebben op Horeca Expo Gent de prestigieuze Innovation Award in de categorie Food and Concept gekregen.

Sterrenchef Roger Van Damme is met zijn ‘Frozen Elements’ die hij ontwikkelde voor het diepgevroren dessertengamma van patissiers Deleye en Didess in de prijzen gevallen op Horeca Expo Gent. Hij won er de prestigieuze Innovation Award in de categorie Food and Concept.

De culinaire vakjury roept daarmee het concept uit tot meest innoverend product voor de horeca. ‘Elements biedt een kwaliteitsvol alternatief voor het traditionele dessert, met voldoende ruimte om een eigen stempel te drukken’, aldus de chef van de Antwerpse sterrenzaak Het Gebaar over het exclusieve product

Roger van Damme, genoot een opleiding als patissier en opende in 1994 Het Gebaar in Antwerpen. In 2010 kreeg het restaurant een eerste Michelinster. Dat jaar werd hij door Gault Millau België ook uitgeroepen tot Chef van het Jaar. In 2007 won hij met het Belgisch patisserieteam de gouden medaille voor dessert assiette op de Coupe du Monde in Lyon. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content