Roger van Damme creëert dessert Mandarine Exclusive

Sterrenchef Roger van Damme creëert een eigenzinnig Belgisch dessert met frisse mandarijntoets.

Sterrenchef Roger van Damme lanceert een nieuw, verfijnd dessert op basis van de likeur Mandarine Napoléon, twintig jaar nadat hij met een taart de prestigieuze Prix Mandarine Napoleon won. Zijn nieuwste creatie Mandarine Exclusive smaakt fris en zoet en oogt hedendaags. De bekende dessertchef haalde zijn inspiratie bij de mandarijn in zijn puurste vorm en zes kruiden die verwerkt zijn in de likeur.

‘Een bom van smaken’, aldus Van Damme. ‘De mandarijnenlikeur is zoet en daarom heb ik gezocht naar een goede, eerder zurige, tegenhanger. Die vond ik in de Calamondin-vrucht. Verder werkte ik met sinaasappel en panna cotta. Het is heel belangrijk om verschillende smaken eenwichtig te combineren.”

Met het nagerecht wil hij aantonen dat je met traditionele Belgische producten zeer eigentijdse creaties kan maken. Het dessert kan geproefd worden in zijn restaurant Het Gebaar.

Roger van Damme, genoot een opleiding als patissier en opende in 1994 Het Gebaar in Antwerpen. In 2010 kreeg het restaurant een eerste Michelinster. Dat jaar werd hij door Gault Millau België ook uitgeroepen tot Chef van het Jaar. In 2007 won hij met het Belgisch patisserieteam de gouden medaille voor dessert assiette op de Coupe du Monde in Lyon. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content