Rode curry van eend

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 el arachideolie
  • 1,5 el rode kerriepasta
  • 4 dl ongezoete kokosmelk
  • 3 eendenborsten (in plakken, met vet)
  • 4 Thaise aubergines (of 1 gewone)
  • 3 el Thaise erwtaubergines
  • 2 kl palmsuiker (of rietsuiker)
  • 2 el Thaise vissaus
  • 4 kaffir-limoenblaadjes
  • 8 blaadjes Thais (of gewoon) basilicum
  • 1 kleine rode Spaanse peper, fijngesneden
Bereiding
  1. Verhit de olie in de wok tot hij begint te roken. Voeg de rode kerriepasta toe en roerbak gedurende 2 minuten, tot de aroma’s goed vrijkomen. Draai het vuur lager en voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat gedurende 2 minuten zacht pruttelen.
  2. Voeg de plakken eendenborst toe en pocheer ze gaar in de curry. Voeg vlak voor het einde de in vier gesneden Thaise aubergines, de erwtaubergines, de suiker, de vissaus, de limoenblaadjes, de basilicum en de Spaanse peper toe. Laat de rode curry van eend nog 5 minuten pruttelen en serveer.

Tip: klassiek combineer je deze rode curry van eend met rijst, maar verse frieten passen er ook erg goed bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content