Rode curry van eend

Voor 4:

Voor 4:

1 el arachideolie

1,5 el rode kerriepasta

4 dl ongezoete kokosmelk

3 eendenborsten (in plakken gesneden, met vet)

4 Thaise aubergines (of 1 middelgrote Europese)

3 el Thaise erwtaubergines (zeer bittere smaak, zorgt voor complexiteit)

2 koffielepels palmsuiker (of rietsuiker)

2 el Thaise vissaus

4 kaffir-limoenblaadjes (in de speciaalzaak)

8 blaadjes Thaise (of gewone) basilicum

1 kleine rode Spaanse peper, fijngesneden

Verhit de olie in de wok tot hij begint te roken. Voeg de rode kerriepasta toe en roerbak gedurende 2 min., tot de aroma’s goed vrijkomen. Draai het vuur lager en voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat gedurende 2 min. zacht pruttelen. Voeg de plakken eendenborst toe en pocheer ze gaar in de curry. Voeg vlak voor het einde de in vier gesneden Thaise aubergines, de erwtaubergines, de suiker, de vissaus, de limoenblaadjes, de basilicum en de Spaanse peper toe. Laat nog 5 min. pruttelen en serveer. De klassieke combinatie is met rijst, maar verse frieten passen hier ook zeer goed bij!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content