Rob Stevens uit Lochristi is ‘Viskok van het Jaar 2016’

Het winnende gerecht © VLAM

Rob Stevens van restaurant D’Oude Pastorie uit Lochristi heeft het lekkerste en origineelste gerecht met hondshaai, de Vis van het Jaar 2015, op zijn kaart staan. Dat bleek tijdens de finale van de Nationale Horecawedstrijd op Horeca Expo in Gent.

Met zijn bereiding van zacht gegaarde hondshaai, gebrande prei, kastanjes en peterseliewortel is Rob Stevens, aan het fornuis in D’Oude Pastorie in Lochristi, maandagavond verkozen tot viskok van 2016.

Vlaams minister Joke Schauvliege van Omgeving, Natuur en Landbouw overhandigde de prijs op de de 27ste editie van de wedstrijd van VLAM.

Rob Stevens
Rob Stevens© VLAM

Vijf geselecteerde laureaten bereidden in de demokeuken van Horeca Expo hun eigenzinnige recept op basis van hondshaai, door VLAM uitgeroepen als vis van het jaar 2016.

Dat Rob Stevens (D’Oude Pastorie) de beste bleek, zit hem in details, zegt juryvoorzitter en NorthSeaChef Filip Claeys. “Het waren vooreerst vijf sterke kandidaten die heel close zaten, ondanks de verscheidenheid aan kookstijlen”, zegt hij. “Hét verschil bij Rob Stevens zat hem in het evenwicht in het gerecht. Hij bracht een heel mooie balans én een juiste portie vis ten opzicht van de garnituur.”

Behalve een trofee- en diploma, gaat chef Stevens naar huis met een cheque van 1.250 euro, een waardebon van groothandel ISPC en een dinerkaart voor twee bij Restaurant Hof van Cleve.

De andere geselecteerde laureaten waren Jurgen Brouillard van restaurant Da Vinci in Dendermonde, Olivier Stevens van brasserie Pakhuis in Gent, Benjamin Mahy van restaurant Le Cap des trois provinces in Ocquier en Sam Van Houcke van restaurant Onder de Toren in Hansbeke. De twaalfkoppige vakjury werd samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content