Wie zich afvraagt waarom Parijs zoveel mooier is en beter bewaard wordt dan Brussel weet toch zelf wel het antwoord: De Fransen ligt het architecturale patrimonium nauwer aan het hart. Hoewel dat ook ooit anders was, want herinner je je maar dat Le Corbusier en zijn kompanen plannen koesterden om de Marais plat te gooien. Maar tegenwoordig gaat het er streng aan toe bij onze zuiderburen. Dit verklaart meteen de ruzie rond het prachtige achttiende-eeuwse stadspaleis de la Marine op de Place de La Concorde, waar de Marine huist.

President Hollande kondigde aan dat een deel van dit grote gebouw een gastronomische tempel wordt. De Franse gastronomie staat immers op het Werelderfgoedlijst van de Unesco. Deze tempel zou dan daarvan het uithangbord worden.

Maar de Vrienden van het Hotel de la Marine zijn daar helemaal niet mee opgeschikt. Ze verzamelden eerder al een petitie die liefst 11.000 handtekeningen telde. Ze verzetten zich tegen het idee van het 'Palais de Dame Tartine', naar de ideeën van architect Jean-Michel Wilmotte en sterren chef Alain Ducasse. Afwachten dus tot wat de strijd leiden zal. (PSW).

Wie zich afvraagt waarom Parijs zoveel mooier is en beter bewaard wordt dan Brussel weet toch zelf wel het antwoord: De Fransen ligt het architecturale patrimonium nauwer aan het hart. Hoewel dat ook ooit anders was, want herinner je je maar dat Le Corbusier en zijn kompanen plannen koesterden om de Marais plat te gooien. Maar tegenwoordig gaat het er streng aan toe bij onze zuiderburen. Dit verklaart meteen de ruzie rond het prachtige achttiende-eeuwse stadspaleis de la Marine op de Place de La Concorde, waar de Marine huist. President Hollande kondigde aan dat een deel van dit grote gebouw een gastronomische tempel wordt. De Franse gastronomie staat immers op het Werelderfgoedlijst van de Unesco. Deze tempel zou dan daarvan het uithangbord worden. Maar de Vrienden van het Hotel de la Marine zijn daar helemaal niet mee opgeschikt. Ze verzamelden eerder al een petitie die liefst 11.000 handtekeningen telde. Ze verzetten zich tegen het idee van het 'Palais de Dame Tartine', naar de ideeën van architect Jean-Michel Wilmotte en sterren chef Alain Ducasse. Afwachten dus tot wat de strijd leiden zal. (PSW).