Zum (Antwerpen): Omeletten missen smeuïgheid

Het alternatieve eethuis ligt in een levendige buurt aan het Antwerpse Park Spoor Noord. Hier komt men zowel voor een uitgebreid ontbijt als voor hapjes, maaltijdsalades en volwaardige gerechten.

Het ietwat alternatieve eethuis ligt in een levendige buurt aan het Antwerpse Park Spoor Noord en is een product van Femke. Zij studeerde jeugdcriminologie. Toen zij haar diploma had, opende zij een bruin café. Sinds de zomer is het bruine café omgewisseld voor Zum, dat staat voor een eerlijke hap voor een eerlijke prijs.

In Zum komt men voor een uitgebreid ontbijt, voor bokes, tapjes en hapjes, maaltijdsalades en gerechten voor de grote honger, zoals stoverij of quiche van de dag. De inrichting is eenvoudig en gedeeltelijk zelf in elkaar getimmerd. Als het druk is, helpen moeder en vader een handje.

Wij proefden van de prima huiswijn uit de Pays d’Oc en bestelden boerenomelet met kaas en spek (8,50 euro). Uit de keuken kwam een gebakken platte pannenkoek met gemengde rauwkostsalade. De omelet was te dun, te droog en wij misten het smeuïge binnenste: dit was niet de omelet in al zijn glorie. Voor de rest was alles gezond en lekker. (WA/PvD)

Zum: Viaduct-Dam 1, 2060 Antwerpen. 03 345 03 36. zumfemke@gmail.com. Maandag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content