Zoete (Opglabbeek): Gegeerde en gereserveerde omeletten

Zoete is een bescheiden, lekker draaiend restaurantje Zoete uit in het centrum van Opglabbeek. Voor de omeletten van de chef worden in de week tafeltjes ’s middags telefonisch gereserveerd.

Extreem luchtig alsof de geklutste eieren met een of andere techniek tot een schuimige massa zijn opgeklopt. En lekker heet zonder overmatige sporen van boter. Zo smaken de omeletten van ladychef Queenie Meewis.

Meewis baat samen met haar echtgenoot het bescheiden, lekker draaiend restaurantje Zoete uit in het centrum van Opglabbeek. Voor haar omeletten worden in de week tafeltjes ’s middags telefonisch gereserveerd. Ze smaken dan ook uitzonderlijk verfijnd.

Aan twee scharreleieren voegt ze een flinke scheut volle melk toe. Het mengsel klopt ze kort op en dat gaat dan een paar minuten in een hete pan die ze vervolgens zes tot acht minuten op een tiental centimeters onder de salamander laat doorgaren. De niet-opgerolde omeletten worden met wit en bruin brood geserveerd.

Queenies man, die instaat voor de bediening, vraagt niet naar de bakwijze, omdat de meeste klanten de luchtige interpretatie van zijn vrouw het meest waarderen. En dat is te begrijpen. De omelet in Zoete smaakt naar nog. Omelet natuur kost 5 euro, een exemplaar met tomaat 6,50 euro. (WA/PvD)

Zoete, Weg naar Zwartberg 52-1, 3660 Opglabbeek. 089 51 51 09. Maandag en dinsdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content