Wijnrestaurant ‘Divin by Sepi’ in Antwerpen: Delen en degusteren

© Daniel Geeraerts

Enkele maanden geleden opende Sepideh Sedaghatnia, voormalig Sommelier van het Jaar, haar eigen wijnrestaurant ‘Divin by Sepi’: sfeervol, trendy en oosters getint.

Sommelier Sepideh Sedaghatnia komt uit Shiraz in Iran, de geboorteplaats van de shiraz-druif. Deze jonge vrouw, die op zeventien jaar haar land ontvluchtte, staat voor wat zij doet, houdt van het leven en de mensen en wist zich snel te integreren in ons land. In ’t Zilte wist door haar ad-remaanpak menig hart te veroveren. Haar kennis leverde haar de titel van Sommelier van het Jaar op van GaultMillau. Voor het grote publiek is zij de spontane restaurantcoach op VTM. Zij is auteur van het boek “69 dingen die je altijd had willen weten over wijn”.

Enkele maanden geleden opende ‘Sepi’ haar eigen zaak aan het Antwerpse Zuid, op de plaats waar zich vroeger Le Zinc van Philippe Grootaerts bevond. Het sfeervolle decor met oosterse tinten is opgebouwd door Will Erens van designbureau Too Many Agencies. Hij gebruikte verbrand hout, leder, rood koper, metaal en Iranese tegels.

Divin is behalve een trendy bistro ook een beetje chique. De naam verwijst naar wijn uit het Perzië van vroeger en doelt tevens op het rijke aanbod aan flesjes die hoofdzakelijk worden geproduceerd door vrouwen.

Wijnrestaurant 'Divin by Sepi' in Antwerpen: Delen en degusteren
© Daniel Geeraerts

In de wijnwinkel staan 2000 flessen in een gekoelde wijnkast, een wijnvitrine langs de muur toont nog eens 1500 flessen. Wil men op ontdekkingstrip, dan laat men Sepi de wijnen kiezen uit de zestien kwaliteitswijnen, die ook per glas worden geschonken en tussen 6 en 10 euro kosten. Centraal staat de U-vormige bar, waaraan Sepi op geregelde tijdstippen wijnworkshops geeft.

Onze keuze

Bij mooi weer opent de façade en eet men op het voetpad onder de zwarte luifel. Naar Divin kom je om gezien te worden, om te genieten van sfeer, muziek en met zorg gekozen glaasjes wijn en om vrij te smikkelen van fingerfood, tussengerechtjes en daily specials. Alles komt midden op tafel en is bedoeld om te delen.

In Divin kan je beginnen met een degustatie van zelf ingevoerde kaviaar (75 euro p/p), met een parelmoeren lepeltje rechtstreeks uit blik. De kaviaar is ook onderdeel van vermaarde kaviaargerechten, zoals pomme moscovite of tartaar van langoustine met avocado en verbena.

Wij deelden Kobideh-saté van lamsgehakt met sumac, pitabrood, slahart en aioli (10 euro), samosa van eend met erwtjes en jalapeño (15 euro) en focaccia met gerookt Holstein-vlees, zwarte olijven en mayo van ansjovis (15 euro), fedua met chorizo, artisjok, pulpo en gezouten citroen (23 euro) en zeebaars in papillot met tamarinde, groentjes en krielaardappelen (28 euro). Afsluiten deden wij met twee nagerechten: Heaven’s Garden van abrikoos, oranjebloesem en amandel (15 euro) en Verona 69 van donkere chocolade, dadels en dragon (15 euro). (PvD)

Kader: trendy, sfeervol, oosters getint

Onthaal en bediening: vlot en spontaan, op zijn Sepi’s

Keuken: met mediterrane en Iraanse invloeden

Divin by Sepi, Verschansingstraat 5-7, Antwerpen. Lunch-menu 28,50 euro, fingerfood doorlopend beschikbaar van 12 tot 24 uur. Directe verkoop van wijnen en kaviaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content