Wijnbistro Mondevino: Professionele aanpak

Kris Lismont, die jarenlang met zijn broer Johan het gastronomisch restaurant Ambrozijn in Borgloon openhield, verbouwde zijn zaak tot een moderne wijnbistro.

Kris Lismont, die met zijn broer Johan veertien jaar lang het gastronomisch restaurant Ambrozijn openhield, verbouwde zijn zaak tot een moderne wijnbistro.

De gerespecteerde wijnkenner legde hart en ziel in de samenstelling van de wijnkaart. Om wijn na het ontkurken zo weinig mogelijk in contact te laten komen met lucht is er een Winefit-toestel.

Bij het uitschenken van een glas wordt de vrijgekomen ruimte in de fles automatisch gevuld met het edelgas argon. Zo behoudt de wijn zijn karakteristieken. Kris Lismont koos bij alle gerechten van de spijskaart de ideale wijn, die dankzij het Winefit-systeem per glas kan worden besteld. Daarnaast vermeldt de wijnkaart ook de prijs per fles en de meeneemprijs.

In de keuken van Mondevino werken jonge mensen en Jeroen Vanandroye is er chef-kok. Hij kokkerelt met verse ingrediënten. Carpaccio van zeebaars werd fris begeleid door radijs, zeekraal en limoen (15 euro). In het glas kwam een passende Melacce Montecucco Vermentino 2012 uit Toscane (6 euro per glas). Bij een smakelijke tartaar van rund met komkommer en Belgische pickles (14 euro) schonk Kris een Château D’Oupia, Minervois Les Barons 2009. Die heerlijke wijn kostte 5 euro per glas.

In de boter gebakken schelvis met mousseline, puree van spitskool en tomatenfondue (21,50 euro) werd begeleid door een perfect gekozen glaasje aromatische silvaner (6 euro). Duif uit de Vendée met erwtjes en seizoengroenten (33 euro) kreeg een weelderige Toscaanse wijn als gezelschap (6,50 euro). De maaltijd werd afgesloten met tiramisu met Haspengouwse peer.

Mondevino valt in de smaak door het lekkere en gezonde eten, het wijnadvies en het professionele onthaal.

Keuken 8

Decor 7,5

Comfort 7,5

Service 8

Wijnadvies 9

Prijs/kwaliteit 8

Mondevino, Tongersesteenweg 30, 3840 Borgloon, 012 74 72 31. Lunchmenu 29,50 euro. Verrassingsmenu 41,50 en 52,50 euro. Gesloten op zaterdagmiddag, zondagavond, maandag en dinsdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content