Visrestaurant waar Elio Di Rupo thuis is

Restaurant La Madeleine in Bergen is één van de vaste adressen waar premier Elio Di Rupo het servet boven de vlinderdas dichtvouwt. Je kunt er terecht voor traditionele visgerechten en schaal- en schelpdieren.

In tijden dat je gaat citytrippen naar Barcelona of Rome heb je de neiging om bestemmingen dicht bij huis over het hoofd te zien. Hoe lang is het geleden dat u in Bergen was? Het is de uitvalsbasis van premier Elio Di Rupo. In 2001 werd hij burgemeester van Bergen en in die tien jaar ging de stad er fel op vooruit.

Twee van de vaste adressen waar Di Rupo het servet boven de vlinderdas dichtvouwt, zijn La Table du Boucher en La Madeleine. De twee adressen hebben één eigenaar: Luc Broutard.

La Table du Boucher

La Table du Boucher is een deftige en druk bezochte brasserie met een bourgeois publiek. Je kunt er een weergaloos stuk vlees eten, zoals rund dat komt van vermaarde Franse vleesproducenten als Olivier Metzger en Hugo Desnoyer, en varken van Louis Ospital uit het Baskenland.

Broutard laat het supervlees zes weken besterven en drogen in koelkamers. Het resultaat is bijzonder mals en smakelijk vlees. Broutard experimenteert ook met volgens zijn recept gekarnde boter, die hij op de oude manier in aarden potten bewaart.

Het visrestaurant La Madeleine is cosy en wij werden onthaald door Thierry Petrisot, de vriendelijke zaalmeester die er lustig op los babbelt. Didier Marszalkowski is chef-kok sinds de eerste dag.

Onze keuze
Wij kozen het seizoensmenu (35 euro) en kregen pompoensoep als welkomsthap. Er waren twee ouderwets lekkere voorgerechten: gratin van Sint-Jakobsschelpdieren met champignons, garnalen en saus van room, kaas en witte wijn, en gegratineerde pastarolletjes rotolonne met aubergine, ricotta en gerookte zalm.

Hoofdgerechten waren gebakken medaillon van zeeduivel in een saus van kokos en curry met basmatirijst, zonder groenten en forel van de grill uit het Spaanse Banka met karamelwitloof, gebakken aardappels en mosterdsaus. Afsluiten deden wij met chocoladegebak met zachte kern en speculaasijs. (PvD)

Kader: knus ingericht oud huis aan de vroegere Vismarkt

Onthaal en bediening: vriendelijk en attent

Keuken: traditionele visgerechten en schaal- en schelpdieren

Visrestaurant La Madeleine, Rue de la Halle 42, 7000 Bergen. Tel. 065/35 13 70. Maandag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content