Vis voor hippe vogels

© Michel Vaerewijck

Trouwe lezers herinneren zich misschien Jordan Roberfroid uit onze rubriek Hoe maakt u het? In die tijd werkte Jordan in de financiële wereld. Twee jaar geleden besloot hij om van zijn hobby zijn beroep te maken.

Trouwe lezers herinneren zich misschien Jordan Roberfroid uit onze rubriek Hoe maakt u het? In die tijd werkte Jordan in de financiële wereld. Twee jaar geleden besloot hij om van zijn hobby zijn beroep te maken.

Om zich te bekwamen, werkte Jordan eerst een jaar naast viskok Tom Decroos (Vismet). Jordan wilde een eigen restaurant en schuin achter de KVS vond hij de geschikte locatie. De dag ging open op 2 januari en vanaf die dag stromen hippe Vlamingen toe. Het voetpad voor Beaucoup Fish is het territorium van de dames en omgebouwde heren van lichte zeden, die onverstoord hun gang gaan en voorts geen invloed hebben op het gebeuren in het visrestaurant.

Beaucoup Fish is kaal van buiten en kaal van binnen. Door de minimalistische inrichting is de akoestiek slecht, waardoor mensen beginnen te schreeuwen om zich verstaanbaar te maken. De wachttijden zijn lang, want Jordan werkt alleen. Er zijn vijf plaatsen aan de bar met zicht op de keuken en de toonbank met dagverse vis. Wij proefden twee voorgerechten: scheermessen in smakelijke jus met knoflook, peterselie en wijn (11 euro) en grove carpaccio van tonijn met huisgemaakte pesto (15 euro).

Hoofdgerechten waren: op vel gebakken vlaswijting met kokkels, pancetta, tuinbonen en gekonfijte kerstomaten (25 euro) en gebakken zeeduivel met asperges, nieuwe aardappels en sauce vierge (27 euro). Beide vissen waren van onberispelijke kwaliteit. Chocolademousse, die te koud en te hard was, werd opgediend met geslagen room (7 euro). (PVD)

Beaucoup Fish, bistro, shop, bar: Van Gaverstraat 2, 1000 Brussel, 02 218 64 20, www.beaucoupfish.be.

Open van maandag tot en met vrijdag van 12 tot 14.30 uur en van 18 tot 21 uur. Lunch met voor- en hoofdgerecht 18 euro. Alle wijnen zijn zowel per glas als per fles te koop.

Categorie: moderne visbistro
Keuken 7 Comfort 6 Bediening 6,5 Prijs/kwaliteit 7

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content