Vijf veelbelovende restaurants

Een selectie van vijf nieuwe restaurants die alles in huis hebben om door te groeien tot succesvolle blijvers.

Bistrot du Nord (Antwerpen)Wars van onzin

Michaël Rewers deed ervaring op in vermaarde Antwerpse eethuizen als Petit Zinc, Sir Anthony Van Dijck en de Veehandel en was vier jaar souschef van Johan Segers in ’t Fornuis. Met zijn vriendin Caroline Stasseyns, dochter des huizes van de Veehandel, opende hij Bistrot du Nord, in het pand waar zich vroeger restaurant De Zeste bevond. Ze ontmantelden de eetzaal en bouwden het decor opnieuw op in nostalgische stijl. De sfeer is intiem. Echte eters komen hier genieten van smakelijke bereidingen, die wars van onzin op het bord verschijnen. Op de kaart speelt vlees de hoofdrol. De kookstijl is gespierd, zuiver en zonder bombast. De prijzen vallen best mee en de bediening is voorbeeldig.
Bistrot du Nord, Lange Dijkstraat 36, Antwerpen

Restaurant 6 zinnen (Hasselt)Alles met twee

Karoline Juvyns en vriend Jan Wouters zijn de enthousiaste nieuwe uitbaters van 6 Zinnen. Karoline deed beroepsschool in Herk-de-Stad en werkte bij Magis en Couvert Couvert. Jan studeerde af aan Ter Duinen in Koksijde en ging aan de slag in ’t Zilte, bij Luc Bellings en bij Vous lé Vous. De twee delen hun passie voor de horeca en weten wat werken is. Ze doen alles met twee. Dat kan door het aantal couverts en gerechten te beperken. De moderne, zuivere inrichting past bij de moderne, zuivere gerechten. Daarbij komt nog een spontaan vriendelijke en efficiënte bediening en prijzen waarin men zich niet verslikt.
Restaurant 6 zinnen, Luikersteenweg 6, Hasselt

Brasserie Boulevard (Sint-Martens-Latem)Ongecompliceerd smakelijk

Thomas Schmidt en Sam D’Huyvetter, beiden uit De Pinte, hebben samen anderhalf jaar in Hof van Cleve gewerkt. Daar ontstonden de plannen om met een eigen zaak te beginnen. De locatie voor hun Brasserie Boulevard vonden ze in Sint-Martens-Latem. Een voormalig pitarestaurant kreeg een nieuwe, gezellige inrichting met hoge stoelen aan een toog en zicht op de keuken. Je krijgt er ongecompliceerd smakelijk eten, bereid met eersteklas ingrediënten, opgediend in een gemoedelijke sfeer en voor toegankelijke prijzen. Thomas Schmidt bedient met flair en de meeste gerechten op de kaart zijn traditioneel.
Brasserie Boulevard, Kortrijksesteenweg 175, Sint-Martens-Latem

Bistro Neuta (Leut)Eenvoudige klassiekers

Alex Clevers stamt uit een Nederlands horecageslacht. Hij kreeg een opleiding in diverse toprestaurants in de Benelux en begon voor zichzelf met het kelderrestaurant Vivendum op de markt van Maaseik. In 2004 verhuisden potten en pannen naar een oude kapelanij op een idyllische plek aan de Oude Maas. Niet veel later viel er een Michelinster. Alex Clevers zette Bistro Neuta in de markt als vrijetijdsrestaurant met eenvoudige klassiekers, bereid uit verse, regionale producten. Met de nieuwe formule speelt hij in op de trend in de horeca: de mensen willen meer uit eten voor minder geld. In Neuta eet je in een ontspannen sfeer een driegangenmenuutje voor 35 euro.
Bistro Neuta, St.-Pietersstraat 46, Leut

Bistro Bis (Tongeren)No nonsense

Johan Haiverlain was vroeger souschef bij Magis, het restaurant waarmee Dimitry Lysens en Aagje Moens een Michelinster veroverden. Dat is een hele prestatie voor twee mensen zonder beroepsopleiding. Ze stapten namelijk na hun universitaire studies de horeca in. Toen ze hoorden dat Haiverlain een bistro wilde openen, stelden ze hem een leegstaand vertrek ter beschikking op de eerste verdieping van hun restaurant. Bistro Bis was meteen een schot in de roos. Johan kan koken. In Bistro Bis is alles eenvoudig, zowel de inrichting als de kookstijl. De spijskaart vermeldt slechts negen seizoengebonden bereidingen met Belgische, Mediterrane en Australische invloeden. Daarmee kan je zelf een menu samenstellen.
Bistro Bis, Hemelingenstraat 2, Tongeren

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content