Victoria: Paling met krachtig doorsmakende zuring

Spijshuis Victoria trekt al meer dan een halve eeuw palingpelgrims naar Hoeilaart. Het interieur, met opvallend veel lusters, lijkt al die tijd niet echt veel veranderd. Evenmin als het recept voor paling in ’t groen.

Kleinzoon Charley De Deker koestert het oorspronkelijke recept van zijn grootmoeder. De tijden zijn wel veranderd en daarom voegt hij iets meer groene kruiden aan de bereiding toe dan in de beginjaren. Hij maakt paling in ’t groen elke dag vers op bestelling, wat de bereiding extra fris maakt maar waardoor het geheel wat smaakversmelting mist. Krachtig doorsmakende zuring domineert het palet.

Van Pasen tot het eind van het jaar komt de strakke, puur smakende paling uit Canada. De vissen worden levend ingevlogen en na bestelling schoongemaakt geleverd. Vanaf december is het te koud in Canada voor palingvangst en schakelt de chef over op Noord-Europese exemplaren die iets vetter zijn.

Voor paling in ’t groen (19,10 euro of 15,95 euro als voorgerecht) heeft de chef wekelijks tachtig kilo nodig. Al die jaren is het de populairste bereiding gebleven in restaurant Victoria. De chef bereidt ook gefrituurde paling met tartaar (19,10 euro), gebakken paling (19,10 euro), paling met Provençaalse saus (19,10 euro) of met room (19,50 euro).

Victoria, Marcel Feliciestraat 17, 1560 Hoeilaart, 02 657 07 38. Dinsdag en woensdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content