Verslavend lekker: restaurant Nimman Thai Food van Nathalie Meskens in Antwerpen

© CWF & PH

Het acteurskoppel Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck openden drie jaar na Yam Thai een tweede Thaise restaurant in de Scheldestad: Nimman Thai Food. Het is er opnieuw verslavend lekker.

Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck zijn verlekkerd op de Thaise keuken en openden, drie jaar na de start van hun succesvolle Thai Food Café Yam Thai, hun tweede zaak. Die kreeg de naam Nimman, naar hun favoriete buurt in de stad Chiang Mai.

Ook deze keer lieten Nathalie en Jeroen het koken wijselijk over aan Thaise vrouwen, die gedeeltelijk zichtbaar zijn vanuit de eetzaal. Als het podium niet roept, zijn Nathalie en Jeroen aanwezig en dan charmeren zij door hun spontane vriendelijkheid, wars van sterallures.

Nimman is een open ruimte met hoge plafonds en grote glasdeuren, die uitgeven op het plein en het stadsterras. Het sobere decor wordt opgehemeld door een zeebanket-stilleven van Tom Liekens.

Wij werden warm onthaald door een elegante jonge vrouw, die het zesgangenmenu kwam voorstellen (60 euro). De papajasalade was lekker en de kruiding was aangepast aan onze westerse mondjes. De tweede gang bestond uit vier ‘episodes’: oester met rode peper en gebakken ui, varkensballetjes met gebakken rijst en gefrituurd citroenblad, Chiang Maiworst met citroenblad en gestoomd rijstdeeg met gebakken eend, rode ui en kunstig versneden komkommer.

De derde gang was bedoeld om te delen: kruidige Thaise blaadjes die men moest vullen met gedroogde garnaal, ui, limoen, gember, rode peper en geroosterde kokosnoot. Daarbij kwam zoete saus van tamarinde en palmsuiker. Nummer vier bestond uit een grote gamba met vissaus, koriander en limoen en venusschelpen met Thais basilicum en rode curry. Geurige bouillon kwam met groenten, zeebaars en paddenstoel.

Afsluiter was kip in groene curry met aubergine, pompoen in rode curry, waterspinazie en salade met kwartelei. Alles supervers, verzorgd en verslavend lekker.

Categorie: modern Thais eethuis

Keuken 8

Decor 7,5

Comfort 7

Bediening 8

Prijs/kwaliteit 8

Adres: Nimman Thai Food: Stadswaag 9, 2000 Antwerpen. 03 293 8064. Vanaf 19 uur. Maandag en dinsdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content