Verrassende cross culture-keuken bij restaurant In De Balans** in Antwerpen

© CWF&PH

In De Balans in Antwerpen blijkt een aangename plek voor mensen die niet te kritisch zijn en die niet op een eurootje hoeven te kijken.

Restaurant In De Balans opende een jaar geleden. De naam van het restaurant verwijst naar de drogisterij annex verfwinkel die vroeger op dit adres te vinden was. De naam op de gevel bleef, maar de binnenkant werd vervangen door een zorgvuldig uitgelichte, warme, actuele inrichting. Het nieuwe decor is opgebouwd uit zwarte muurpanelen en een houten vloer. De gerieflijke stoeltjes zijn met stof bekleed en de tafels zijn gedekt met wit linnen. De ruimte is gevuld met rustige retromuziek. Een glazen klimaatkast houdt de wijnen op temperatuur. De koks doen hun werk in een glazen kooi. Pieter De Buysscher is chef-kok. Wij kwamen hem eerder tegen in de keukens van Invincible en brasserie Duval.

Het repertoire op de spijskaart is verrassend origineel door het gebruik van Aziatische groenten en kruiden en is bovendien veggie-vriendelijk

Het repertoire op de spijskaart is verrassend origineel door het gebruik van Aziatische groenten en kruiden en is bovendien veggie-vriendelijk. Er zijn zes voorgerechten (van 15 tot 16 euro), zes hoofdgerechten (van 26 tot 39 euro) en vier nagerechten (van 13 tot 16 euro). De tweegangenlunch kost 33 euro, een viergangenmenu 55 euro en het vijf- gangenmenu komt op 66 euro.

Het culinaire oeuvre op de spijskaart krijgt ondersteuning van een gevarieerd aanbod wereldwijnen. Er kwam een glaasje Baboon Rock Unwooded Chardonnay, La Petite Ferme 2016 uit Franschhoek, als snel wegdrinkend wijntje (7 euro per glas/33 euro voor een fles). Wij bestelden een vegetarisch voorgerecht, samengesteld uit in limoensap en sushiazijn gemarineerde schorseneer, gefermenteerde knoflook en postelein: lekker, maar ook een beetje eentonig, zelfs in de kleine portie die werd opgediend (14 euro). Ook was er een smakelijke bereiding rond leverpastei van gevogelte met pompernikkel, krent, pompoenpit, witloof en salsa van tomaat (15 euro). Er was een vegetarisch hoofdgerecht met geroosterde peterselie-wortel, peen, koolraap, spruit, rode ui, olijfcrumble en blauwe kaas. Het geheel was smakelijk, maar niet goedkoop (25 euro). Aan de overkant kwam een bereiding met snoekbaars, pompelmoes, moes van venkel met zoete chardonnaywijn en edamame. De compositie was versierd met een wolk appelschuim en zalf van peterselie (34 euro).

Afsluiten deden we met een rol rijstpapier gevuld met zoete sushirijst en opgediend met abrikoossaus, chocoladekrokant en kefirblad als vrije, exotische interpretatie van rijstpap (13 euro). In De Balans is een aangename plek voor mensen die niet te kritisch zijn en die niet op een eurootje hoeven te kijken.

IN DE BALANS

Type keuken: cross culture.

Sfeer & geluid: rustig, aangenaam ontspannend.

Rekening: spicy.


Kaasrui 7, 2000 Antwerpen – 03 226 31 75 – www.indebalans.be

Zondag en maandag gesloten.

Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Partner Content