Veronique Denis

In een hoekhuis aan de markt van Tongeren bevindt zich de fijnkostwinkel met degustatiesalon, lunch- en tearoom van Veronique Denis. Zij was in Clos Saint-Denis, het sterrenrestaurant van haar ouders, verantwoordelijk voor de nagerechten. In haar eigen winkel met salon begint de dag met een ontbijt. Bij het deluxe-ontbijt komen onder meer beenhesp, scharrelei en champagne of cava.

Tijdens de lunch serveert zij tapas, focaccia met parmaham, terrine van ganzenlever, quiche, tortellini en tagliatelle. Voor in de namiddag zijn er haar sterrendesserts, zoals parfait glacé, citroentaart, warme appelstrudel en délice van fondantchocolade. De meeste bereidingen, maar ook zelfgemaakte peperkoek en speculaas of door vader bereide terrine van ganzenlever, zijn te koop in de traiteurwinkel, waar je ook welkom bent voor een lekker kopje koffie. Je kunt hoog of laag zitten aan de toog of aan een tafeltje.

Le Comptoir de Véronique Denis: Maastrichterstraat 2 (Grote Markt), 3700 Tongeren. 012 262660. www.lecomptoir-tongeren.be. Van 8 tot 18 u. Woensdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content