Turkse verfijning

In restaurant SevenHill (Kasterlee) wordt de Ottomaanse keuken in al haar glorie opgediend.

SevenHill is te vinden in Kasterlee. Het restaurant heeft een discrete façade. Binnen wachten opengetrokken eetvertrekken met gebroken wit en grijs als terugkerende kleuren. Ze worden opgehemeld door feestelijk gedekte tafels, banken geïnspireerd op de modellen uit het Topkapipaleis, mooie Turkse kelimstoffen en de abstracte schilderijen van de Turkse schilder H. Avni Öztopçu. Glijdeuren met Ottomaanse motieven maken het mogelijk om de ruimtes in te delen.

Enis Güney ontvangt in afgeborsteld kostuum. Hij is bescheiden en vriendelijk. Chef-kok is Ömer Gür???k. Hij is lid van het Turkse nationale koksteam, werkte in Istanbul in een vijfsterrenhotel en was kok van de hoogste generaal van het Turkse leger. Ömer Gür???k kreeg als taak het beste uit de Ottomaanse keuken te tonen. Hij kreeg de beschikking over eersteklas verse producten. De spijskaart is gevarieerd en interessant. Wilde zeebaars met anijs (28 euro) is specialiteit. Het assortiment op de wijnkaart is samengesteld uit de verschillende streken van Turkije.

Op aanraden van de zaalmeester ging de kurk van een donkergetinte rode wijn, Selection K 200 N, met de smaak van gedroogde rode vruchten en kruiden, en gemaakt van de Turkse druiven Öküzgözü en Bogäzkere (28 euro).

Er waren twee warme voorgerechten: kagitta pastirma of Turkse pastrami met groenten verpakt in bakpapier (12 euro) en kadayifa sarili of grote gamba opgerold in kadayif-deeg met rode peper, olijfolie, een slaatje en tartaarsaus (13 euro). Tarcinli ördek volgde: niet helemaal mals vlees van eend met de milde smaken van warme vijgen, appel, pruim, abrikoos en in peervorm gefrituurde aaardappelpuree (25 euro). Kuzu tandir stond voor lamsbout uit de oven, geserveerd in malse splinters, met rijst, oventomaat, pijnboompitten en zwarte bessen (25 euro).

Afsluiten deden wij met künefe, een lekker dessert met kaas en fijn kadayif-deeg (9 euro).

Categorie: ‘beter’ Turks restaurant
Keuken : 7
Decor: 7
Comfort: 7,5
Service: 7
Prijs/kwaliteit: 7

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content