Trendy Grand Café

Voor de inrichting van restaurant Glenns (Antwerpen) werd niet op een euro gekeken.

Met een eetzaal zo vol als een sardinedoos en in aanwezigheid van heel wat BV’s, werd brasserie Glenns op 4 februari feestelijk geopend.

Het nieuwe eethuis met honderdtwintig plaatsen is een ode aan Glenn Gemeiner, de societykapper die vorig jaar overleed aan de gevolgen van een vleesetende bacterie.

Plaats van gebeuren is een voormalige aardappelschillerij uit de jaren 1900. De hangar stond lang leeg. De grote ruimte werd ingericht zoals de overleden kapper dat zou gewild hebben. Uitvoerder is het architectuurbureau Gio Pagani dat veel winkels van Armani inricht.

De Italiaanse stijl in grijs en bruin werd smaakvol gecombineerd met bestaande oude elementen, zoals het gebinte van het dak. Daarbij werd niet op een euro gekeken: bollampen van lichtdesigner Henry Ford en stoelen van Stella McCartney maken het geheel compleet. Deze ‘nieuwe chic’ is mooi, maar door al het grijs en wit van geperst poeder van kalk en marmer, ook een beetje koud. De bemerking dat het “ook een beetje doet denken aan een modern Chinees restaurant”, werd van aan de overkant van de tafel bijna beloond met een lap. Je moet tegenwoordig oppassen met wat je zegt!

Volgens Glenns broer Joël Gemeiner (zie ‘Fiche’) is het repertoire van gerechten op de spijskaart zoals de BV-kapper het gewild zou hebben. Zijn Caesar Salad is bedoeld als blijver.

Wij begonnen met als aperitief een glas Perfectus Chardonnay uit de Pays d’Oc, de witte huiswijn van opvallend goede kwaliteit (3,80 euro). Tartaar van kalfsrug werd smakelijk gecombineerd met karamelpaling (19 euro). Krokant van tonijn, avocado, krab en wasabimayonaise bracht verrukking (20 euro). Gepocheerde kwartel met crème van butternutpompoen, groene asperges en specerijenjus was royaal geserveerd en klassiek geïnspireerd (20 euro). Een mooi stuk kabeljauw werd als fish stick gepaneerd en kreeg het gezelschap van gemarineerde tomaat, remouladesaus op basis van verse kaas en… een verkookte aardappel (22 euro). In een aardappelschillerij verwacht je meer respect voor onze nationale knol!

Tijdens de maaltijd werd het glas gevuld met een sappige en krachtige Corbello, Nero d’Avola 2006, als intense rode uit Sicilië (29 euro).

Nagerechten zijn duidelijk niet het ding van chef-kok en medevennoot Carlo Didden (zie ‘Fiche’): uit het voorspelbare repertoire kozen wij een dame blanche. Die was wel pico bello verzorgd (9 euro).

Categorie: trendy grand café
Keuken 7,5
Decor 7,5
Comfort 7
Service 7,5
Prijs/kwaliteit 7

Fiche
Glenns is het initiatief van een trio met horeca-ervaring. Eerst en vooral is er Glenns broer Joël Gemeiner, van het nabijgelegen restaurant Den Artiest. Hij had de brasserie als verrassing willen houden voor wanneer zijn broer uit het ziekenhuis kwam. Dat heeft niet mogen zijn. Tweede vennoot is Eric Wax, de man die aan de basis stond van succesvolle Antwerpse horeca-initiatieven als La Riva, Chez Flo, Via Via en Par Hasard. Derde vennoot en chef-kok met dienst is niemand minder dan Carlo Didden, de kok die de Kleine Zavel heeft grootgemaakt.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content