Trendy fijnproeversbrasserie in Bilzen

In restaurant Altermezzo, in Bilzen, kom je voor een kleine of grote maaltijd met mooi gepresenteerde, hippe gerechten in een ontspannen sfeer.

Modieuze, modern ingesteld mensen die niet op een eurootje hoeven te kijken, kunnen terecht in restaurant Altermezzo. Je komt er voor een kleine of grote maaltijd met mooi gepresenteerde, hippe gerechten in een ontspannen sfeer en, in de zomer, voor magische momenten op het terras.

Wij werden binnen ontvangen door de elegante gastvrouw die ons met Limburgse zachtheid naar het terras stuurde, dat uitgerust is met buitenverwarming. Wij nipten van een lekker glaasje Urbezo, als voortreffelijke chardonnay zonder houtlagering (5,50 euro). Vanaf het terras hadden we een mooi overzicht, buiten en binnen: het geheel oogt trendy en is, ondanks de moderne, minimalistische stijl, gezellig. Sfeerbepalend zijn de lounge-elementen en de koepelvormige designlampen.

Er hing regen in de lucht, dus verhuisden wij naar binnen voor het eten. Daar namen wij plaats in de moderne en een beetje moeilijke stoeltjes. Er werden vijf soorten brood gepresenteerd, wat ons vertelde dat er in Altermezzo hoog wordt gemikt. Aan het fornuis staat de 21-jarige Jo Grootaers. Hij volgde stages in Frankrijk en stond een jaar in de keuken van JER.

Onze keuze
Wij kozen voor het driegangenmenu (42 euro) met passende wijnen (20 euro). Er kwam een hapje met maatjesharing, gepofte rijst, salsa verde, gel van limoen en olijfcake. Het eerste gerecht was een smakelijk samengaan van rolletjes kreeft en supertartaar van Simmentalrund met verschillende soorten komkommer.

Gepekeld en perfect gegaard melkvarken met smeuïge varkenswang volgden. Ze werden begeleid door bloemkool, romanesco, crumble van parmezaan, gebrande ui en schuim van gerookte melk. Afsluiten deden wij met structuren van abrikoos, amandelloempia, wortelcake en gekonfijte wortelschijfjes en ook het nagerecht viel in de smaak.

Wij vonden dat de piepjonge kok, ondanks zijn beperkte ervaring, schitterend had gekookt! Zijn moderne gerechten met frisse smaken zijn toegankelijk en vormen een smakelijke mix van stijlen. De wijnen uit het arrangement stelden tevreden en werden ruim geschonken. In Altermezzo doet men zijn best om te behagen. (PvD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content